BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, October 10, 2009

MABUK ECONSAVE

Sempat saya borak ngan auntie ni, " preparation utk Deepavali ke", kata dia "tak, ini minggu anak saya mau kawin". Patutlah melimpah -
ruah barang2 dalam troli dia.







Beratur masa nak bayar
















Nak puaskan hati, mlm tadi kami (saya ngan Sha) serangggg pasaraya econsave yg baru bukak lebih kurang seminggu kat Senawang ni. Sok2 org tanya dah pegi lum bolehlah jawab dah pegi. Tak de lah ketinggalan sangat kan.


Masuk je dalam, mak datukkk, ramai nya umat. Klu kat main road depan Giant tu jammed kete, dalam econsave ni bukan setakat jammed orang tapi jammed troli pun. Belago2, lotih acik. Parking kat luar tak yah cakap lah..biasa lah tempat baru kan...sume nak pegi tengok.


Betul kata Tijah, murah amek barang2 dlm tu sampai banyak yg dah licin. Ayam nampak kesan darah je atas ais tu, seketul tak tinggal. Saya belilah udang ngan ikan, kebetulan Liza nak dtg rumah ari ni, boleh beli lauk utk dimasak. Yg syok pegi tempat sayur, budak yg incharge kat situ ckp kat saya "akak isi lah sampai pecah plastik tu, harga kangkung, bayam ngan sawi ni tetap RM2". Mang aiii....saya tgk mcm nak kenduri org sebelah saya tu menyumbat kangkung dlm plastik. Kesian plastik ....


Malam tadi tu, for the first time dlm sejarah saya bershopping amount sume barang yg saya beli tak sampai RM50. UNBELIEVABLE betul. Padahal dah banyak dah yg diisi dalam troli tu. Sha pun cakap camtu..memang save poket acikkk

4 comments:

Prasert E.C. said...

Maklumlah benda baru bukak, memang menjadi tarikan orang. Nak tengok menarik ke dalamnya, banyak ke barangnya, murah ke harganya.

anniecute said...

Baru2 ni murah gila lah..esok2 tak tau lah, takkan selamanya sayur berkilo2 RM2 kan...

Prasert E.C. said...

Orang ada tak yang jual kilo?

anniecute said...

tulah, cari gak kot2 ada jual orang kan, tak jumpa..nanti lah klu ada saya belikan utk Sdr, nak berapa kilo? Hahahahaha...