BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 29, 2011

SELAMAT JALAN BONDA...

Tanggal 23 Disember 2011 adalah tarikh yg tak kan hilang dr ingatan sy utk selama2nya.


Pada tarikh ini bonda yg melahirkan, menyusukan, membesarkan saya kembali ke Rahmatullah...melunaskan janji yg telah dimetri bersama ALLAH swt...di saat dia dihadirkan di dunia pada 82 tahun dahulu.

Pedih sungguh menerima hakikat, tetapi itulah yg harus didepani. Saat dikhabar kan arwah dah tak de lagi, sy meraung, meratap, sy rasa bagaikan hilang punca...gelap dunia sementara. Mencari2 mana mak, kenapa tak tunggu sy datang hospital bawak bubur nasi yg sy dah siap masakan utk dia.  


Saya nak jaga dia Jumaat malam tu, menggantikan kakak yg dah jaga malam sebelumnya.  Tapi sy tak sempat, ALLAH dah jemput mak sy terlebih dahulu. Saya terkilan sungguh...tak sempat nak suapkan dia bubur. ALLAHUAKHBAR....

Tapi meratap takkan boleh bantu dia apa2....doa yg paling penting utk membantu memudahkan perjalanannya di sana...Saya tau itu dan kerana itu juga sy tak putus berdoa dan sedekahkan ayat2 suci ALLAH utknya dan juga utk arwah ayah yg dah terlebih dahulu pergi meninggalkan kami.


Sekarang, saya 6 beradik dah jadi yatim-piatu... Benar, kami ada family sendiri, tapi manakan sama dgn ayah bonda...spt juga anak2 kita kan, kita sbg ibubapa tetap mendapat tempat yg pertama di hati mereka. Mudah2an.....


Buat ayah dan emak, tenanglah bersemadi di sana.....damailah....usah diresah kami yg tinggal. Selagi hayat dikandung badan, kami akan terus pertahankan keharmonian dan kerukunan keluarga dan ikatan darah kita... AMIN..................

Thursday, December 1, 2011

ASSALAMUALAIKUM....

Hemmmm.............


utk info lah kan, samada U all perasan atau pun tidak, acik sobonar eh adolah bukak satu blog baru khas utk jualan tudung2.....ibarat mcm shoping mall lah..shopping mall? sesuai ko? tak po lah, ibarat mcm toko lah, haaa!!! baru sesuai sikit kot...


Acik ado lah jual tudung sikit2...baru nak mulo. Sajo lah, memenuhi maso lapang, minat pun iyo gak.


Tapi kan, satu lah.....lamo dah acik invite kwn2 ajak follow blog acik tu, tapi tak do sapo pun nak follow, sodih eh lak aiiii.............acik sorang yo tekonteng-konteng kek situ. Nak nangih lah, huwaaaa !!!!!!!...........


Hehehehe...tak de lah, saja je, mana boleh paksa2 kan, klu org nak follow ke tak ke itu hak masing2 ye tak. Tapi klu ada kesempatan yuk lah berkunjung ke 'butik' (mangggg...dah naik lak sikit taraf eh...) saya di ANGGUNSHOPPE yg beralamat di anggunshoppenov01.blogspot.com.


Jemputlah, klu sudi nak membeli belah ke....sgt dialu2kan...atau sekadar menjengah.....terpulang....dan klu sudi tinggalkan lah sedikit pesanan kt situ, bagi up lagi semangat org yg baru nak merangkak ni ha....hehehehehe.

anggunshoppenov01.blogspot.com


Sunday, November 27, 2011

SALAM MAAL HIJRAH

Selamat Menyambut Tahun Baru 1433H.....

Pantas betul masa berlalu kan...baru je rasanya kita sambut thn baru 1432H, ni dah masuk 1433H...

Semoga di tahun baru ini kita semua bertambah success dlm apa jua lapangan yg sedang kita usahakan....menjadi insan yg cemerlang....INSYAALLAH....

 Saya? ingin melipatgandakan usaha ke arah insan yg ada gunanya di muka bumi ini....ingin memantapkan lagi bisness tudung sy dr koleksi kecil2an akan ditambah kan sedikit demi sedikit menjadi sedikit 'besar2an'..... INSYAALLAH....

Moga ALLAH permudahkan segala laluan dan semoga DIA berkenan memberikan pertolongan NYA... AMIN...

hijrah-2011

Tuesday, November 15, 2011

HaPPy AnniVersaRY,,,,,

3/11/2011 baru ni, genap lah usia mahligai kami yg ke 21 tahun. Dikurniakan dgn 4 org cahaya mata. Merentasi badai, onak, suka, duka, senyum, tawa, tangis, merajuk, terkucil, pelbagai2 lah asam garam.  ALHAMDULILLAH, berkat kesabaran dan saling berganding bahu, kami mampu bertahan sehingga ke hari ini. Doa dan harapan agar rumahtangga ini kekal hingga ke akhir hayat. AMIN...


Anak2 rupanya dah meeting sesama diorng nak buat surprise celebration utk ibu ngan ayah diorang....hemmmm, sebiji kek yg ditempah, kami jamah bersama2 pada malam 3hb tu dgn penuh kasih sayang..... TERIMA KASIH ANAK2 IBU, love U all very much....




Sebelum tu kami makan2 kat luar, 'ayahnya' pesan, tak yah masak sbb dia nak belanja....
Kami pekena SATAY SAMURI kat Dataran S....


ALHAMDULILLAH...........






Friday, November 11, 2011

be my follower yer....

sejak dah ada blog baru nih, tertinggal lagi lah blog yg lama nih, aduhaiiiii........
tapi bak kata org kan, CINTA PERTAMA ni takkan hilang dr ingatan. So, inilah blog pertama sy sejak sy pandai berblog dan berjinak2 dgn alam maya ni dulu. Bangga bila mampu melahirkan sebuah blog milik peribadi wpun isi kandungan nya tak lah sebagus mana. Jadi, mana mungkin akan sy abaikan DYJATT ini sbb di sini lah sy bermula.


Dan utk info kwn2, mcm yg sy pernah bgtau sblum ni kan, sy nak do something dgn alam maya ni kan, skrang sy dah bermula secara kecil2an...biasa2 je, yg mcm org lain buat gak. 
Bukan nak mencantas bisnes org, sy berminat je nak menceburkan diri.....sambil2.... org ckp untung sabut timbul, untung batu tenggelam, kan...rezeki masing2.


Makanya, dgn segala hormatnya sy mempelawa kwn2 dtg menjengah blog baru sy tu ye, umpama kedai sy lah tu.....dan klu sudi, jadilah follower sekali....tegur2lah apa yg patut, lengkap2kan lah apa yg kurang. Sesungguhnya 'saya budak baru belajar'....

 ni address blog baru sy - anggunshoppenov01.blogspot.com


Jemput dtg ye, beli belah.....harga kwn2 je yg ditawarkan kt situ...dan jadi follower sekali (klu sudi...)


Terima Kasih....<3<3

Tuesday, November 1, 2011

share jee...

Sunday, October 30, 2011

ByE2 masa lalu, WeLcOme masa hadapan.....

Thursday, October 27, 2011

dapat dah !!!

salam, I'm back...
bila dah pasti post2 kt blog tak melompat masuk ke FB, dah gatal je jemari ni nak update blog...sampai kawan2 naik muak kot nak baca hari2 ada je merapek -meraban dari DYJATT...
tak pe lah kan, asal tak susahkan orang.


Ha, ni khabaq mai sebenaqnya... cek dah jumpa apa yg dicari2 selama ni...alaaaa... pasal bisnes kecik2 kt online lah, nak jadikan pc/lptop ni berbaloi.....mcm yg sy dok canang selalu tu...


Kawan2 tunggu ye, apa yg sy nak jual kat sini... Insyaallah, materialnya dah diorder, tunggu nak post je kt sini.


Harap dpt sokongan dr kawan2 semua, maklumlah, saya ni 'budak baru belajar.. klu salah tolonglah ajar bagi betul' yeeekkk...!!! hemmm, LOVE U..... mmmuuuaaahhhh !!!!!!!

heeee.......sajalah letak, lama dah tak mengenterframe kan diri... low profile lak kononnn..........

Tuesday, October 25, 2011

HAPPY DEEPAVALI kpd yg merayakan.....enjoy !!!


DLM 10 CAKAP 1 NOMBOR

Monday, October 24, 2011

wHy Lahhh.......???????????


How do I say goodbye to someone I never had?

 Why do tears fall for someone who was never

mine?



 Why is it I miss someone I was never with...

 Why do I LOVE someone whose LOVE can never be  
  mine....

** credit to miss Tessie Cortez**

Friday, October 21, 2011

aNgRy BiRD...

Inilah si bujang kecik sy, yg konon up to date....setiap produk keluaran terbaru kartun2 yg dia minat sume dia suruh beli kan utk dia.....yg upin ipin lah, yg boboy boy lah, yang ben 10 lah...ni yg tgh hangat sekarang ni... - ANGRY BIRD...selagi tak dapat selagi tu lah dia merengek..adoiii..


ANGRY BIRD yo tau eh, angry ibu eh dio tak tau tu......................................
hehehehe.....

Wednesday, October 19, 2011

cerita Basi...sorry !!!!

TUTIE....teman paling rapat di sepanjang 2 tahun kami bersekolah...masih setia menyuapkan makanan ke mulut sy, seperti dulu2 juga.... 

si kembar kepunyaan Azian...

Bila dah sure very2 sure apa yg diupdate kat blog ni tak mencuri masuk ke FB, makanya baru lah sy excited nak post cerita baru pasal kwn2 sekolah dtg rumah Raya Aidil Fitri tu ari.....


Sorry lah, lewat publish sbb kes di atas tu lah.... dah basi dah cerita ni sebenarnya, tapi tak pe lah, excited punya pasal, biarlah org cakap sy syok sendiri....AIMAN TAK KISAH...............


family TUTIE....


putera-puteri saya, sedikit terkejut tgk kemeriahan ibu diorang dan kawan2...tak semeriah kwn2 diorang dtg ke rumah...(baru tauuu...........) 


 meriah, mcm kenduri................



 Ni antara yg datang, meriah sungguh............
Hanya sekalung terima kasih yg dapat sy ungkapkan di atas kesudian kwn2 dtg ke rumah....

 bersama junior sy, Azian (bertudung hitam) dan Mashitah (berbaju hitam)


 Si Mazde paling seronok, maklumlah dah 30 tahun tak jumpa kwn2, berbanding dgn kami, selalu gak lah jumpa selepas reunion pertama pada thn 2008 dulu.


 ni best friend sy masa sekolah dulu, mana2 pergi - bertiga ni lah.......


anak2 kami...........sebahagian je ni, ada yg low profile tak nak enterframe, duduk tepi je jadi pemerhati...

Harapnya ada rezki lagi, tahun depan boleh berkumpul lagi dan harap sangat kehadiran lebih lagi dari ini... INSYAALLAH..............

Saturday, October 15, 2011

trully from THE BOTTOM of MY HEART..



KATA TAK TERUCAP....................................

Friday, October 14, 2011

onLine BisNess...

Assalamualaikum...
Setelah sekian lama berlegar2 di alam maya ni kan, terlintas kt hati, kt fikiran utk menjadikan laptop/pc kesayangan sy ni sbg mata pencarian atau pun dlm lain perkataan-pendapatan sampingan... Sajalah suka2, menfaatkan kemudahan yg ada.


Tapi, masalahnya, sy tak tau nak bisness apa, tudung/shawls, banyak dah.....sampai tak terlayan, kuih-muih-tak pakar memasak  pulak....apa ye?


Kwn2 ada idea tak? Ke ada apa2 yg boleh dishare dgn sy utk diketengahkan. Nanti bolehlah iklankan kt FB or buat page khas utk bisness tu.....


Klu ada apa2 tu, sudi2kanlah berkongsi ngan sy yea...thanksss... 


Sunday, October 9, 2011

TaKkan JeMu......

Tangan gatal nak update blog, ikutkan hati, hari2 nak berkongsi cerita ngan kwn2.
Tapi kan.....confius betullah, awat jadi lagu ni, bila update je kat sini, tak lama lepas tu dia akan masuk ke FB....
Tu yg tension smpai rasa mcm nak mogok tu....



BUT !!!! apa2pun, wpun nampak mcm dah lama tak 'balik' ke teratak ku nan usang ini, namun, hakikatnya saya berulang2 pulang menjengah laman, menyapu sesawang yg mula mencari port...dan tak lupa juga rumah kwn2 blogger pun tak jemu sy kunjungi selalu, cuma tak meninggalkan jejak sbb terasa diri makin dilupai.....bimbang nanti ada yg tertanya2 siapa gerangan nya si 'DYJATT' nih...?


So, ada sapa2 yg boleh tlg sy settlekan mcmana nak buat supaya isi kandungan kt blog ni tak pegi ke FB?
thankssss....

Thursday, September 15, 2011

LaNgkawi... We're coming to U....


hemmm.......klu tak ada apa hal, mlm esok kami akan fly ke London opsss !!!! LANGKAWI....

Lama dah tak ke sana...apa khabar lah sedara mara kt sana ye...Keturunan2 yg ditinggalkan...



kami ke sana bertiga je.....SOLO... 
can't wait...

LANGKAWI ~~ tunggu na, kami mai.....

Monday, September 12, 2011

testing......

Friday, August 26, 2011

selamat hari raya...



Salam SYAWAL buat semua teman2 blogger...
Maaf zahir batin...moga kita berbahagia di lebaran ini.
Kpd yg pulang ke kg halaman, berhati2 di jalanan ye...semoga selamat sampai ke destinasi yg dituju... AMIN.

Saturday, August 13, 2011

SABTU ~~13 RAMADHAN 1432H





ALHAMDULILLAH, hobi memasak saya yg hilang tahun lepas, dah ada balik tahun ni....setakat  hari ini ~ 13 RAMADHAN, baru 2 kali je saya beli juadah kat Bazaar Ramadhan, berbanding dgn tahun lepas yg boleh dikatakan 80% juadah hanya 'dimasak' kat Bazaar Ramadhan je......


Tak de lah sedap mana pun masakan saya, tapi apa shj yg dimasak semua licin...tak tau lah kan...


Kepuasan pada saya apabila orang2 yg saya sayang menikmati hasil air tangan saya dengan ikhlas dan berselera..ALHAMDULILLAH...






Utk hari ini saya masak bubur lambuk...atas permintaan anak2......
(Dapatlah bagi kat kwn blogger merangkap jiran sy ~ KAK LONG SHA) sikit...


Gulai ikan patin + timun...dan sayur....


Hemmmmmm..........Alhamdulillah.....



Friday, August 12, 2011

Menu 12 RAMADHAN 1432H




Hari ni, buat badak berendam atau saya biasa panggil 'pe'epok' atau ada gak setengah tempat panggil 'bosopang wap'....(baru tau nama panggilan tu)...


Kebetulan ada inti kelapa bwk balik dr kg tu ari, buatlah.....Rasa terharu tengok anak2 ngan ayah diorang makan kuih yg sy buat dgn berselera.....ALHAMDULILLAH

Friday, August 5, 2011

selera anak2..



Bulan Puasa ni cuba sedaya mungkin memenuhi permintaan anak2. 
Mulanya dah siap ikan bakar dgn air asam...tup2 si kecik (poso tak...mintak macam2) nak ayam bakar pulak..
Mujur dlm peti ais ada lagi stok ayam, bakoooo je leee......


Ini lah juadah berbuka kami hari ini....
Rupa je boleh harap, rasa entah leee....tapi licin gak lah, kenalah acik masak utk sahur nanti...



Sunday, July 31, 2011

saLAM RAMADHAN...


LAFAZ NIAT PUASA


Esok atau Selasa kita akan mula berpuasa.....INSYAALLAH...


Selamat menjalani ibadah puasa sy ucapkan kpd semua teman2......

Doa Berbuka Puasa Lafaz Niat Puasa Edisi Video
LAFAZ NIAT BERBUKA PUASA

Friday, July 29, 2011

suka-suka-sukaaaaa........

Alhamdulillah...

dah kehilangan 5 kg?



bestnye...tapi betul ke? ke timbang rosak? Tapi banyak penimbang yg dah dinaik, memberikan jawapan yg sama............

YES !!!!
I LIKEEEEEE...................

Harap boleh kurangkan lagi ke 2-3 kilo bln puasa nih....baru lah syok nak melaram raya ni....

 hehehehehehehe...............

Thursday, July 28, 2011

EmAs !!!!! Pelaburan Masa Depan....


As-salam....


Org kata beli emas nanti dia akan bantu kita balik kan....secara peribadi pada saya banyak betulnya kenyataan itu sbb emas adalah 'sahabat terdesak' kita.... Kdg2 kita ni klu sedang kesempitan mmg sukar utk dapatkan bantuan org keliling hatta adik-beradik pun kan. Bukan sbb mereka berat hati utk membantu kita ( walaupun kebanyakkan hakikatnya begitulah), tapi perasaan segan untuk melontarkan keinginan utk mendapatkan bantuan itu menguasai diri kita, kan....


So, apa kata, try 'terjunkan' diri anda dlm bidang membeli-belah emas pulak lepas ni. Memang pelaburan nya melibatkan jumlah RM yang banyak tapi budinya pada kita nanti...? 


Untuk lebih detail berkenaan harga barangan ini, please  refer ke senarai di bawah....

Public Gold Daily Price

(Last updated 28/07/11 12:10 PM)
PG SellPG Buy
10 gramRM 1,731.00RM 1,593.00
20 gramRM 3,430.00RM 3,224.00
50 gramRM 8,536.00RM 8,067.00
100 gramRM 16,993.00RM 16,143.00
250 gramRM 42,282.00RM 40,379.00
(Inclusive all costs, Ex Penang, Malaysia)

Public Dinar Daily Price

DinarPG SellPG Buy
1 dinarRM 704.00RM 662.00
5 dinarRM 3505.00RM 3312.00
10 dinarRM 6979.00RM 6630.00
Last updated 28/07/11 12:30 PM

so, kwn2..
GOLD IS MONEY... right??

Berminat or perlukan keterangan yang lebih lanjut? >>>> sila tinggalkan komen anda di 'teratak' saya ini, saya akan huraikan... INSYAALLAH...

Monday, July 25, 2011

Jom Join Bisness ni...

Jom kwn2 ku yg budiman....
kita try buat bisness ni,mana tau ada rezeki kita kat sini, kan......
Untung Sabut Timbul, Untung Batu Tenggelam... mana tau...


http://rm50.biz-2u.com/?id=bungaemas

try bukak link ni and baca satu persatu step nya...ok..

yukkk !!!

THANK YOU VERY MUCH...LOVE U ALL3

Saturday, July 23, 2011

gantung periuk lagi dan lagi........

Dah dekat2 nak puasa ni banyak lak dpt jemputan kenduri, mana kat rmh abg2, rmh jiran2, kwn2, sampai tak tau mana satu nak pegi....tapi akan cuba memenuhi semua jemputan.....(punah lagi diet den...)


Insyaallah, sy pun akan adakan majlis bacaan yassin di rumah ni, utk kumpulan yassin wanita tmn perumahan kami.....
Memang ini aktiviti tahunan kumpulan kami......


***ini bukan kumpulan kami...gambar ikhsan dr Mr. Goggle...



Hemmmm........Alhamdulillah...moga kita akan diberikan lagi kesempatan utk bertemu dgn Ramadhan utk thn ini....itu doa sy....sedang bagaimana dgn Ramadhan thn hadapan??? tak siapa yg tahu...sempat ke tidak...
SUBHANALLAH...itu urusan DIA kan, hak DIA, kita hanya mampu berdoa dan berharap.....

AMIN YA RABBAL ALAMIN....

Tuesday, July 12, 2011

BaTuK...



Aduhaiii...
dah masuk hari ke 6 ni..
batuk tak gak baik...gatal teramat pulak tekak nih...
~ hari ni, 'bisu'...tak boleh ckp banyak2, suara dah garau..
yg tak tahan setiap kali lepas bersahur (lebih kurang pkl 4 pagi), start lah batuk, tak boleh tidur sampai lah hampir2 pkl 6...baru je nak terlena sikit alarm pun berbunyi menandakan sy harus bangun utk ke tempat kerja.

Alamatnya sy di tempat kerja >> kemengantukkan tahap dewa....
grrrrr...!!!!!