BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 18, 2009

REUNION - ALLSON KLANA, NILAI - part 1


DAH MCM ALONG LAK ACIK HAA..
COLLECT HUTANG......






Tanggal 16hb November 2008, di Allson Klana Nilai, kami bertemu semula setelah 25 tahun berpisah selepas sebaik sahaja habis sesi persekolahan di SEK. MEN. VOKASIONAL JUASSEH, KUALA PILAH pada tahun 1984-85 dahulu. Alhamdulillah, bersungguh2 saya dan Arman merancang tempat, bayaran dan sebagainya. Paling memeranjatkan baik saya mahupun Arman, kami sama2 ada menyimpan nama2 dan nombor talipon kawan2. Ini lebih memudahkan kerja kami untuk menghubungi kawan2 dan berbincang apa yang patut.

Lebih membanggakan, kawan2 memberikan kerjasama yang terbaik kepada kami. Setelah bersetuju dengan sejumlah bayaran yang difikirkan patut, no akaun saya sms kan kpd semua kwn2 yang no. talipon mereka ada dalam simpanan kami. Respon yang diberikan menyebabkan air mata saya gugur tanpa sedar.

FRIENDS.. I'M REALLY-REALLY PROUD OF U ALL. INSYAALLAH, saya akan cuba yang terbaik untuk memastikan tidak akan berlaku lagi perpisahan di antara kita selepas ini...

8 comments:

jebateja said...

Salam KAK...apa yg akak tanya tu...rasanyer akak leh rujuk ke laman web maribinablog.blogspot.com....jika tanya saya ..susah saya nak terangkan. Harap akak paham bila megikuti blog tersebut. TQ

anniecute said...

k, tq. Tapi poning yo nak paham kan...tak po, slowly-slowly lah kan. Takkan terus pandai

Azman said...

Ibarat melukut di topi gantang!!! satu persoalan yang hanya boleh dijawab oleh kawan-kawan yang jumpa kita tapi tak menegur..Reunion yang hanya untuk kawan-kawan yang berstatus..Persoalannya agak negative tapi membawa kita supaya berfikir,25 tahun tak berjumpa,inikah nilai satu perjuangan persahabatan yang diinginkan.Mungkin kita seorang yang pendiam,atau tidak ada karektor yang menarik...Dijemput kawan-kawan bagi komen.

anniecute said...

apo konooo lah kawan den sorang ni. Jgn lah cmtu na moghondah diri Man... kwn2 lelaki ramai, konal ghupo tapi tak tau mano satu kau, mano satu Salleh. W/apapun, kito totap kawan tak kigho walau dlm apo keadaan sekali pun. JANJIII...

anniecute said...

Tapi den dah tau dah kau...misteri dah terjawab. Kau antara yg top gak dulu, tapi 25 thn sedikit sebanyak buat kita hampir 'hilang ingatan'

Lynn said...

Apasal la syahdu nyer abe man kita nih..bkan la nak komen ape2 sbb saya xpndai kearah itu..cuma bagi pendapat saya yang mana kekdang kita terasa diri dipinggirkan tetapi kita tak perasan yang kita pun tak berani nak menegur sesiapa kerana "status" yang menguasai diri kita sendiri...saya pun tak berkarektor yang menarik dan mengenali ramai kwn2 lelaki ketika itu tapi saya terus menegur sbb rasa persahabatan tu lebih penting dari "status" yang tak seberapa...so kembalikan ikatan persahabatan yang terlerai hampir 25tahun itu semula...demi sebuah persahabatan yang berharga....

Azman said...

Terimo kasih kepado kengkawan yg mengenali diri den ini.sebonar eh..den nak mencari satu jawapan yg telus dari seorang yg tahu dalam nilai persahabatan,mintak maaf banyak2 kepado yg teraso.kawan semuo terutamo rakan pempuan mungkin tak mengenali diri den..walau pun dah 25 tahun tak jumpo,pasal soalan yg diajukan adalah feed-back untuk mengenal kawan2.Psycology tu...boto ko ejaan eh/kiro boto yo lah,sekolah tak pandai tapi nak main ayat...Buek kau...

anniecute said...

Hayun yo lah Man btul ko tak btul. Janji bunyi eh samo...kahkahkah. Apopun kito sumo kawan kan..dunio akhirat