BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 1, 2010

KENAPA YEA????

ALHAMDULILLAH, kita masih lagi diberikan kesempatan bernafas sehingga ke hari ini (MAC 2010). Semalam FEBRUARI baru saja melabuhkan tirainya.


Saya memikirkan dan membincangkan bersama anak2 saudara, KENAPA YEA, FEBRUARI ADA TAHUN LOMPAT SETIAP 4 TAHUN SEKALI? Apa punca dan sejarahnya. Pelbagai jawapan yg kami rumuskan namun tak ketemu juga jawapan yg tepat.


So, sume kawan2, siapa yg tahu jawapan yg tepat berhubung dgn tahun lompat ni marilah kita kongsikan kat laman saya ini jawapannya. Kesian mereka yg lahir pada 29hb Februari,4 tahun sekali je celebrate birthday. Tapi walauapapun, saya tetap ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada mereka yg lahir pada 29 Februari tahun ni, moga sentiasa dalam keceriaan dan kebahagiaan.......walaupun tahun ni FEBRUARI  hanya sampai 28hb sahaja.  ANDA ISTIMEWA SEBENARNYA....

8 comments:

secangkir madu merah said...

salam, benar tu. Sesiapa yg menyambut harijadi hari ini adalah org yg istimewa, bukan lebih apa2 dari org lain cuma bezanya tarikh itu hanya disambut 4 tahun sekali..jadik umur pon rasa macam 4 tahun sekali baru nak meningkat...hehehehee...

annie said...

wsalam secangkir madu merah, kita je yg rugi, tiap2 tahun umur meningkat....

Erna said...

salam annie..sedara akak ada sorang..dah 3 anaknya..suami dia lah..yang seronok..4 tahun sekali bagi hadiah birthday..akak tak tau kenapa ye..dedulu pernah juga dengar..tapi dah lupa dah...

annie said...

kak erna, happy birthday utk sedara akak tu, ada ke tak de, present kono bagi gak mcm biaso kan kak..

pak long said...

salam buat tuan umah...
nanti nak tanya En. Google...kalau dapat kita sent kat blog ni...

annie said...

wsalam pak long, ok, nanti kita share sama2 apa sebabnya yea, t/kasih banyak2

al-lavendari said...

dulu saya tahu jawapannya tapi sekarang dah lupa pulak ! orang yang lahir pada 29 Feb ini ada untung ada ruginya. yang tentu untung bapa dia ..!

annie said...

Abg AL..poket ayah eh untung lah, tapi klu saya, saya claim gak sampai dapek bang, den tak kigho do, apo nak jadi, jadi lah...