BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 18, 2010

JALAN-JALAN PI PENANG

Sajalah, tempelan, sebelum ke klimax kita santai2 dulu. Kisahnya lepas berlangsungnya majlis perkahwinan my beloved nephew kat Kuala Kurau, Perak, kami decided nak gi jalan2 makan angin kat Penang, Terlanjur dah dekat kan, hayun je lah.

Lucunya, saya ngan si kak long Nana memang tak de persiapan apa2, baju yg kami bawak ngam2 je, utk kenduri dan bermalam di homestay setakat 2-3 pasang. Berjalan pun suddenly je, aduhai...acik yang parah !!!!! no stock at all...GILO AMEK !!!!! Ikut hati nak balik Seremban naik bas je..

 Inilah buktinya !!! Dengan sopan dan santunnya saya meredah bandar Pulau Pinang dgn berbaju kurung yg sama yg dipakai pada majlis kenduri kahwin semalamnya. Paling tragis, tidur malam pun sopan gak, inilah baju tidur, inilah baju basahan dan ini jugalah baju jalan2 (nasib baik badan acik tak berbau, kehkehkeh). Akan ku kenang jasamu wahai  baju - selamanya, AHAKZZZ......
Apapun lepas gak lah ke tempat makan paling top kat Penang tu !!! LINE CLEAR....

Sampai clear poket kekanda ku si ayah pengantin...kehkehkeh (lain kali buek lai, bejalan tak merancang !!!)

Sempat beli jeruk barang sebungkus dua utk dibawa balik....
Tapi kan, hahaha...JENG! JENG! JENG!   Dah salin kulit dalam sekelip mata, banyak baju/seluar jual kat tepi2 jalan tu kan, beli je sepasang, masuk tandas tukar, tapi kelakar yg teramat!!! Baju ngan seluar warna biru, tudung warna merah !!! Contrast habis...ok gak kan..


Bergambar di dalam feri sewaktu nak balik. 
^
^
^


Walau apapun memang best sangat, sambil menyelam minum air, lastly - LAND LADY DOMAM!!!!!!!
Keesokkan harinya MC, tak kojo!!! makan ubat - zzzzzzzzzzzzzzz -kuak lentang !!!!!!!!!!!










8 comments:

pak long said...

salam...
amboi..sakan hangpa berjalan..sampai tanjung...awat tak habaq kat mamu..nak jugak join....tak pekena pasemboq kat padang kota ka..?

annie said...

PAK LONG, sakan, sampai flat...tak pi padang kota pun, jln2 dekat2 line clear tu jaaa...pas tu balik. Ralat gak tak dapat pekena pasemboq tu, lain kali pegi pak long belanja na..

aNIe said...

Annie...jenjalan sampai domam...shopping sakan tu...

annie said...

Salam Anie, sakan apanya, poket 'bocor' hahaha

kakpah said...

haha.. biaso lah jenjalan tolobeh bajet. apo susah, kodai banyak. boli jo lah baju..

naseb baik akak takdo sobolah kau. kok tak, konpem pengsan bau kotiak hanget kehkeh...

Erna said...

wah..sompek pi penang...nak poi gak lah..tapi tak tau la bile..he he...dah o.k ke demam annie..

annie said...

kak pah, sorry kak, kito tak hanget punyo orang, yg hanget tu baju jo..hehehe

annie said...

Kak Erna,ok dah domam kak, sihat walafiat dah, ralat sobonar eh, bejalan tak merancang, tak berapo syok na..