BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, March 6, 2010

SEKADAR SELINGAN..... JIWANG KARAT










JOM KITA HAYATI SEJENAK KATA2 PUJANGGA, DAN RENUNGKAN KEBENARANNYA..







Hmmmm.......yummyyyy..............


13 comments:

Idalara said...

yang paling best yg last tu...buat tekak bergerak2 menelan airliur..hehehee

annie said...

SALAM KAK IDA, lamanya kita tak sembang kan, masih tak boleh link lagi kat blog kak Ida..sedap kak, ndak2 musim panas ni..hhmmmmm

al-lavendari said...

saya tak setuju ngan kata-kata pujangga yang nombor satu tu ..

"biar bercacak korih dan lombing .. putih kuning den ondak an juo .."

annie said...

abg AL, saya pun tak setuju bang, apo nak jadi, jadilah, den ndak an juo si Ujang tu...hehehe

kakpah said...

knock..knock.. assalamualaikum!!! Ado oghang ko takdo ni.
.
.
.
ni moloncek dari rumah tijah.

mamawana said...

Apo kono eh jang......kau monong ajo... heeee.....

Putih kuniang memang ndak an juo. Ado yg hitam melongut pun den ondak an juo

Sampai laghi kek Lombok tu camnor haa...... den merapu ko...

annie said...

Kak Pah, wsalam, baik2 moloncek kak, karang tesadung kek tunggul kok golo..hehehehe, terima kasih datang "rumah" sey kak, akak sampai dah, Tijah tak yo sampai2...kojap g, sey poi rmh akak lak yo..

annie said...

mamawana, den pun cmtu yo, itam ko putih ko, klu ati dah suko den tak peduli, den ndah an yo, biar mati badan meghasai..cewahhh!!! hehehe

S.C.H.A said...

pujangga 1 - menunjukkan betapa si pujangga down bila bercerita tiada yg mendengar ..(sian dia..heheheh)
pujangga 2 - menharapkan tiada lah perpisahan kepada pertemuan itu ... kerana dia sangat kasihkan nya .. tp kalu kasihnya nak g gaks .. hope lah dia patah balik .. (heheheh.. leh ke ???)
pujangga 3- tu ..nyummy .. b4 dia makan aiskim tu baik kita yang abiskan cepat2 kan ..


hahahah .. gurau je kak ani .. salam ziarah ...

S.C.H.A said...

kak sikit pembetulan yer ...hahhah 9maaf lah kompt ni upload sgt lambat..)

komen ptama td tertinggal gambo pujangga pertama .. makanya pujangga kedua tu di komen sebagai pujangga 1

hahahah (sangat malu pulak)

Erna said...

terima kasih annie..akak suka..kata2 pujangga annie..lama dah tak baca..annie..memang best..dulu2 masa muda2 akak rajin..siap salin lagi kata2 pujangga ni..tulis pulak kat belakang gambar..dah tentu tak hilang..sebab gambar simpan dalam album..

annie said...

s.c.h.a, salam ziarah, akak paling tragis yg ke 3 tu, tak sanggup acik, berpisah kali ke 2 tak semestinya akan ada pertemuan lagi..huwaaa..sodih !!!! Nak lah jumpa lagi kan.

Tak pe, ngan akak tak payah nak malu apa2, akak SEMPOI..... tak caya tanya KAK SHA.

annie said...

KAK ERNA, zaman sekolah dulu saya mmg suka mengcreate kata2 pujangga, sajak, puisi pelbagai ni kak. Kwn2 nak bagi puisi cintan kat boyfriend dtg kat saya mintak create kan, rugi tak minta bayaran, kalau tak, kayo acik dahhhh.....

Alih2 saya gak yg tak de boyfriend nak disedekahkan puisi jiwang karat saya. Kesian saya.