BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, January 23, 2010

MUHAMMAD AKHIL IMAN BIN MUHAMMAD ARMAN SHAH

ALHAMDULILLAH..SYUKUR KE HADRAT ILAHI, ALLAH YG MAHA PENGASIH DAN MAHA PENYAYANG.

Di permulaan tahun 2010 ini saya dikhabarkan dgn satu perkhabaran gembira lagi. Tepat jam 9.30 pagi tadi, keluarga kami menyambut kehadiran seorang ahli baru menjadikan bilangan keluarga kami bertambah lagi seorang..Anak saudara saya Kak Ngah NATRAH telah selamat melahirkan MUHAMMAD AKHIL IMAN (btul ko ngah namo eh tu?) dgn selamat dan sempurna. AKHIL comel secomel ibu dan ayahnya....SUBHANALLAH...(boleh tak sebut secomel nenda mudanya...ahakzzzz). Secomel uwan kandungnya gak, dah semestinya (tak karang marah lak uwan eh tu, hehehe) dan sehensem atuknya...(alang2 bodek biar sungguh2).



 MUHAMMAD AKHIL IMAN (sebijik ghupo ibu eh - ndak2 tang muncung tuuu...)

 
ibu dan ayah Akhil 


Nampak gayanya tahun depan boleh sambut birthday sekali 3 tingkat kek sbb ada 3 orang yg akan meraikan sambutan hari lahir serentak - saya, HAFIZUL (anak saudara) dan the handsome boy - AKHIL.

ALHAMDULILLAH, permulaan yg baik (mudah2an), setelah diberikan kesempatan lagi menghirup udaraNYA utk yg ke 42 tahun dan disusuli dgn kehadiran insan baru, Insyaallah, tahun ni bakal naik pelamin 3 orang lagi anak saudara sekaligus hadir lagi 3 orang baru dalam keluarga kami. Doa saya mudah2an kebahagiaan ini akan terus melingkari kehidupan kami selama2nya. INSYAALLAH


Indah  sungguh susunan yg ALLAH kurniakan kepada hambaNYA yg hina ini.. Saya ingat kata seorang ustazah yg pernah saya ikuti kelas FARDHU AIN nya, "ujian yg diturunkan adalah utk meningkatkan tahap keimanan seseorang". Saya mungkin bertuah kerana dipilih berdepan dgn ujianNYA, ini mungkin jua teguranNYA, supaya saya menginsafi diri......  

ALLAHUAKHBAR


12 comments:

Jijahh @ f.k said...

comel nyerr ... tahniah .. tak lamo lagi turn jijah lakk... dapek anak sedaro baghuu..insyaallah

annie said...

Salam Jijah, Jijah anak sedagho, akak cucu sedagho..tak pe, tumpang cucu akak ngan abang2 dulu, ada rezki sok, cucu sendiri lak, kannn..

Faarihin said...

singgah sini kak..
alahai comeynya anak buah akak ni.. geram aje tengok.. nanti kem calam eh.. hehehe.. (^__^)

annie said...

Faarihin, bukan anak buah, cucu, mak dia anak buah akak...Insyaallah nanti akak sampaikan dgn ciuman sekali yea...

al-lavendari said...

selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 42 kepada awak.

annie said...

ABG AL:
Laaa...belated birthday namo eh tu, apo2 pun timo kasih lah bang, atas ucapan tuu..mudo 2 hari ghaso eh

Erna said...

comelnya cucu sedara tu..putih melopak tengok dari gambar dio tu..
nanti dah seminggu..annie lotak gambar lagi..mesti kito tengok dio dah berubah pulak..tu yang hari2 nak tengok baby tu..nak tengok perubahan wajah baby..

annie said...

Kak erna, mak eh putih molopak kak, ayah eh pun putih, tu yg anak eh ngikut. Minggu dopan saya masukkan lai, tgk perkembangan eh

Faarihin said...

la.. cucu ke kak? ish2.. memang muda benar nenek zaman skang yer.. hehehe.. (^__^)

annie said...

FAARIHIN: Haah, cucu, nenek maintain..hehehe

nurayunni said...

comey bby...

annie said...

NURAYUNNI : Secomel nenek mudanya..ahakzzz, hehehehe