BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, January 26, 2010

KEMAAFAN DENDAM YANG TERINDAH


Quotes and Sayings Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

8 comments:

kakcikseroja said...

Adalah lebih indah memberi dari menerima.. tak gitu, Annie? :)

al-lavendari said...

# ada orang tu boleh forgive tapi tak boleh forget,
# ada orang tu boleh forget tapi tak boleh forgive,
# ada orang tu boleh forget dan boleh forgive, dan
# ada orang tu tak boleh forgive dan tak boleh forget.

saya tengok apa kesalahan, siapa yang buat salah dan berapa kali dah dia buat salah.

annie said...

Salam kakcik, betul, klu pemberian saya boleh membahagiakan orang yg menerima,saya sanggup beri apa shj, bekorban sehabis boleh..saya tak harapkan habuannya sbb yg penting pada saya, keikhlasan saya biarlah disambut dgn keikhlasan juga..

Abg AL, asalnya saya pun macamtu, tapi saya jenis cepat sejuk, kdg2 kemaafan yg saya beri tak setimpal kesalahan yg seseorang itu lakukan kpd saya... Perlu diubah ke bang sikap mcm ni??

ZOOL@TOD said...

Lidah mudah berkata, adakah hati benar-benar redha memaafkan? Semoga Allah menjadikan kita manusia yang pemaaf.....

al-lavendari said...

TAK USAH UBAH-UBAH BONDO YANG DAH ELOK ! SAYA INI BANYAK JATUH DALAM KATEGORI ORANG YANG BOLEH MEMAAF TAPI TAK BOLEH MELUPA. DAH NAK BUAT MACAM MANA, DIA DOK TERINGAT ! BUKAN MACAM LUKISAN, BOLEH DI ROBA-ROBA.

annie said...

ZOOL : Mudah2an saya menjadi insan yg pemaaf sbb alangkah indahnya hidup kita klu kita sentiasa punya hati seluhur itu kan.

Abg AL: T/kasih atas pendapat. Saya mungkin dlm kategori boleh forget and forgive..Mudah2an hati saya tidak dibolak-balikkan. AMIN

Faarihin said...

salam kak.. betul lah kak.. kemaafan itu kadang2 lagi indah.. tapi kadang2 sakit gak tengok org yg tak leh terima kesalahan sendri pastu tak leh nak meminta maaf langsung..

annie said...

Tu yg kadang2 mcm nak mengungkit kan Faarihin, dah jadi tak ikhlas. Susah nak faham hati orang, tak sama ngan hati kita..