BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, January 17, 2010

ANAK2 ZAMAN LA NIII...


Kali ni nak cool balik lah, dah 2/3 n3 sebelum ni tegang semacam je kan, so nak back to normal lah, buek lawak bodoh sikit. Masalah eh, ado ko org nak golak ni? Ko sey jo yg terbahak2 syok sendighi.. apo2 lah, yg ponting sey ni dah normal balik..


Al kisah nya gini, baru ni gi lawat blog rakan senegeri dak TIJAH..enjoy baca blog dia, loghat daerah pulun habis.. senang nak berinteraksi. Dia kata anak bujang dia suka nyanyi lagu "SAYA SEEKOR GAJAH" (bagi lah lirik eh Jah), teringat kat sibujang kenit saya ni. Lately ni lagu yg tengah berkumandang kat mixpod saya ni, lagu 'CARI JODOH' nilah dia punya favourite song. Hafal, dari mula sampai habis sementelahan lagu ni lagu kompang dia... Siaplah, bukak yo lagu ni, diambik  eh kayu pengotuk JIDOR dio tu, dibalun eh lah topi sofa kek rumah ni ha, naik bongkak dah topi sofa tu ditibai eh..




 Ni posisi dia masa main kompang kat mana2 majlis. Klu sedang berjalan dia main KOMPANG tapi bila berdiri setempat je, dia main JIDOR. Bukan gimik yea, memang benar2 dia pandai main sbb tiap2 minggu berlatih. Kehadiran penuh kalah budak yg dah besar2.

Lirik Coros Yg Sebetulnya,                    
ibu-ibu, bapak-bapak                                                      
siapa yg punya anak bilang aku                            

aku yg tengah malu sama teman2ku             
 kerna cuma diriku yg tak laku-laku..                  




Dimodifiedkan ke bahasa pelatnya,
 Ibu-ibu bapak-bapak 
Capa yg punya anak biyang atu
atu yg tenyah mayu cama teman-temantu
tena cuma diyi tu yg tak yatu-yatu


Part yg tak laku2 tu diulang eh berkali2 sampai tercabar ibu eh ni ha. Omak sey cakap baru bosa keluneh (sebut betul-betul...masuk kelas ejaan KAKCIK SEROJA pulak dah -K.E.L.U.N.E.H) dah heboh nak pikir pasal jodoh. Haiyoo...........


 Ni akak2 dio punyo kojo lah, pogi disalin kulit eh adik diorang ni...

Tapi itu lah kan, anak2... ndak2 yg baya2 anak saya ni keletah diorang mmg menghiburkan. Sehari tak jumpa dia mulalah saya rindukan dia. Pelat tapi leter, ntah apa2 dia cakap tapi layan je. Opppsss !!!! Bukan maksudnya tak rindukan yg lagi 3 org tu, rindu, tapi ikut peringkat umur - nada rindu tu lain - seiring dgn usia mereka.

9 comments:

Erna said...

annie..memang akak golak baco e..annie..cubo ani rakam an sogho pelat bujang anie tu..dan lotak kek blog anie ni..akak nak tompang dongar la..mesti sodapkan..lagu jodoh versi pelat..

annie said...

Kak Erna, nasib baik ado kawan togolak, klu tak malu acik golak soghang2. Insyaallah, nak study mcmano nak upload ke blog...mmg mengekek golak dongar eh. Nanti sey cubo yo..

rusli_zairin said...

bdk2 zaman skrg mmg telobih bijak eh..macam2 ado..haha..lamo tak melawat blog.. sibuk dgn bdk2 sekolah dulu kek fb.. kak..lamo dh tak ber chat..busy ko.

annie said...

salam Lie, ingatkan dah lupo kek akak, tkasih sbb ingat dan sudi lagi. Awal2 bukak sklah ni mmg sibuk sikit, tapi sekarang kurang dah. Bukan tak nak chat tapi awak tu, nampak yo akak online toghuih off kan line, cmno nak sembang, mcm tak sudi yo.....

Faarihin said...

comey aje anak akak nyanyi lagu tu.. huhuhu.. (^__^)

annie said...

Faarihin, mmg comey, penglipur lara kami...meriah rumah klu dia dah mula tunjukkan bakat dia

al-lavendari said...

rasanya pernah tengok si budak kenit tu main kompang kat rumah orang kawin di Taman Seri Pagi. raso eehlah kan !

annie said...

Haaa, Abang AL (dah tukar panggil abang lah yo), merato-rato dio main bang,sampai ke Sepang pun, tambah2 kek Tmn Seri Pagi tu, dah bekali2 dah, klu ado nampak tu, btul lah dio tu bang. Sok2 klu nak kawinkan anak tompahlah group kompang kami yo, dijamin PUAS HATI..INSYAALLAH.

Azman Md Safiee said...

AMS:
Budget Homestay RM70/night/house(2Room+2Bath) Jasin Melaka http://jasinhomestay.blogspot.com