BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 6, 2009

I LOVE U



3 hb tu ari kan ulangtahun perkahwinan kami kan, maka beginilah lebih kurang dialog yg telah berlangsung antara saya dgn my sweetheart tu.


Me : Bang, dah 19 tahun kita kawin kan, tak de kek ke? (dlm ati klu Jebateja anta kek
surprise syok ni, puding triffle pun ok gak).

Cik Abe : Lewat sikit boleh tak, tunggu gaji boleh makan besar sikit.

Me : Ok, tak kisah (ikhlas tau..memang tak kisah). Banggg..... (manjo), sayang Ani tak?

Cik Abe : Sayanggggg........ (iyo ko?)

Me : Tak cakap pun I LOVE U

Cik Abe : Tak cakap pun sayang gak.

Me : Lafazkan lah (test market - godik lobih)

Cik Abe : Tak kan nak cakap hari2, sesekali cukup lah.

Me : Sekali je, mana cukup, hari2 lah, tengok orang putih tu, sehari ntah berapa kali cakap.

Cik : Tu orang putih, abang hitam (nak bergurau lakkk)

Me : Cakap je lah , lagi excited apa

Cik Abe : Ok lah, abang cakap sekarang utk tempoh 2 tahun akan datang, sekali 2 tahun tau,
makna nya merangkap hari2 lah tu. Lepas 2 tahun sok abg cakap balik baru punya
utk 2 tahun lagi (mang aiii..tak ponah dibuek eh kek org lafaz I love U sekali harung
utk 2 tahun toghuih, ganjil tul laki den)


Then kami sambut kata2 suami saya tu dgn gelak yg berdekah2 dan turut diikuti oleh anak2 juga. ALHAMDULILLAH, bahagia ini harapnya selamanya lah... INSYAALLAH.


Saya tau walaupun dia tak melafazkan hari2 ayat keramat itu, tapi dia memang ikhlas menyayangi saya dan menerima saya seadanya.


BUAT SUAMI KU, I LOVE U VERY MUCH - KASIH INI TIADA TEPINYA. HINGGA KITA MENUTUP MATA DAN AKHIRAT JUA HENDAKNYA.

4 comments:

jeBateja said...

Ahakz...ado gak nama budak jahat tu erk....buek apo lotak namo dio...buek rosak dialog romantis je...ahakz

annie said...

mano ado jahat, baik apo, sopan-santun, pandai masak...ciri2 menantu idaman tu

she-G said...

dah 19 taun...kdg ngri jer tgk taun2 tu..ma abah dah 28taun..huh..banyak nyer taun...smoga sy pun leh survive lama cam ma dan akak juga,tahniah

annie said...

rebah, bangun, rebah balik, bangun balik walaupun terkial-kial, lama2 sampai gak 19 tahun...Alhamdulillah. Mudaa2an sampai ke akhir hayat.

she-G, TERIMA KASIH SUDI SINGGAH BLOG AKAK, SALAM...