BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 5, 2010

A PARCEL FROM PENANG

Tengah rest sambil meluruskan pinggang (tak kan ado lughuih eh do) tghari tadi di ruang tamu rumah, Mr. Postman drop by kat pagar - membunyikan horn motor dia. "Tolong sign ni kak", uikkk...SURAT BERDAFTAR !!!!. Apa tu? bom tangan ko, bom atom ko? Ke rantai emas??? AHAKZZZ...

Kat luar sampul tertulis alamat si pengirim (tanpa nama)...ishhhh!!! suspen betul lah !. Daripada, Perbadanan Perpustakaan  Awam Pulau Pinang. Macam kenal jeee.......

Dengan bantuan anak2, si Didie ngan abangnya, akhirnya bungkusan misteri tu berjaya dileraikan dari pembalutnya. Cantik bukan main kotak....

 

Jeng-jeng-jeng.... tu dia isinya, laaaa..........BIRTHDAY PRESENT DARI ERY (Mdm Sabariah Ayub) rupanya. Ya ALLAH....belated birthday lagi. Terharu sungguh... Masih ada yg sudi menyayangi insan naif ni, ALHAMDULILLAH



Koleksi buku-buku resepi pelbagai masakan dari Ery. Mengancam sungguh resepi dalam tu dan mudah cara nak buat. Nampak gaya terbantut lagilah azam nak mengecilkan saiz badan ni...tangguh dululah ke suatu hari yg akan diberitahu kelak. Hahahaha.


Persoalan yg mungkin timbul >>> mungkinkah selepas ini dapur ku akan dihiasi dgn aneka bau-bauan? Tungguuuu.........


APA2PUN - ERY, terima kasih banyak2 atas pemberian ini. Terima kasih sbb sudi menzahirkan keriangan di hati ANI.. 

 I LOVE U SO MUCH.....

16 comments:

Erna said...

annie..resepi dah dapat.bila nak di reliasasikan...jangan lupa bila dah masak..dengan enaknya..snapkan gambar tempek kat sini..dengan resepi sekali..akak tungguuuuu

Pn Kartini said...

Salam sis..
Mesti seronok kan terima hadiah yang tak disangka2..:):)

kakcikseroja said...

Salam Annie..

Alhamdulillah.. berasap dengan bau2an yang mengancam seleralah dapur Annie lepas ni.. hehehe.. bolehla kakcik singgah kan??? ;-)

annie said...

Kak Erna, anytime akan direalisasikan, nak poi pasar jap lagi ni boli bahan, klu jadi, tak lamo lg ado lah n3 pasal resepi ni..hmmmm YUMMY !!!!!

annie said...

Salam Tinie, seronok bercampur terharu sbb di luar jangkaan. Ingatkan dah lama berlalu birthday tu dah stop lah dpt present, rupanya ada lagi, ALHAMDULILLAH

annie said...

SALAM KAKCIKSEROJA: Boleh sangat kakcik, klu lalu2 kat Senawang tu, jemput singgah....

norman said...

Boleh lah jomput ese ngaso masakan resipi tuh...ha ha..

annie said...

cikgu norman, buleh, kot cikgu yo lah yg tak sudi nak datang.

pak long said...

salam..
boleh kongsi resepi...

norman said...

NAnti lah kok ado jeki kito...
saya paling suka masakan nogori...ayam kampung lomak cili padi...ado kentang ngan serai...
saya akan kunyah kunyah serai tuh...
Ado pulak kangkung goreng buh tauchu manis...dah suai lah tuh....

annie said...

Pak long: Insyaallah, nanti saya sisipkan di sini resipi2 yg menarik tu.

annie said...

Cikgu Norman: Ayam kampung masak ngan sayur maman, pucuk ubi, pucuk pegaga pun sedap cikgu, masak ngan ubi kentang tu memang terliurlah, letak serai banyak2, aduhaiii...rasa nak balik kampung lak ni, suruh mak masakkan, air tangan mak lagi buat kita kecur air liur cikgu kan. Isyaallah, ada rezeki esok2, cikgu dapatlah merasa masakan saya...

Jijahh @ f.k said...

Wahhh .. tergoda iman jiran jiran yat nanti ... bau sodap sodap yoo ari ari ...


p.s: semalam dewa dewa kasik jijah rest sampai ke pagi ... memang best tidur semalam

annie said...

Salam Jijah, klu masak tergoda lah, klu tak???hehehehe.

Baguslah dewa2 tu, memahami tuan puteri yg kepenatan kan...

Idalara said...

wah..annie best dapat parcel..buku2 resepi lak tu..mst buat jgn tk buat..

kak ida sering gak dpt parcel tapi kopi radix...pad herba,ubat gg hpa dll heheheh..semua tu untuk jual bukan hadiah..

annie said...

kak ida, t/kasih sudi singgah. Kenapa yea, kita punya blog tak boleh link, lama dah saya tak pergi jengah rumah kak Ida.

Mmmg best kak, tapi belum start buat lagi, hehehehe. Nnti klu dah buat, saya masukkan resepinya kat sini.

Dealer HPA lah tu yea??