BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 4, 2010

ACIK MALEHHHH.......

Akibat dari keletihan di tempat kerja, kesannya terpalit kat rumah. Saya dah keletihan utk bersilat kat dapur, lalu tak berasaplah dapur acik ari ni..aduhaiiiii.............BUT !!! SUDDENLY my first daughter sms me petang tadi, "ibu, ari ni tak yah masak, along belanja, along dah dapat gaji".  

Uikss!!!! mimpikah aku? Pucuk dicita ulam mendatang, orang mengantuk disorongkan bantal !!!! Macam tau2 yo tahap kemalasan ibu eh dah sampai ke paras GABAN.




Laaa.........anak saya dah kerja??? Ini gaji pertama dia, ALHAMDULILLAH, kesian dia. Macam2 yg dah dilist kan dalam kepalanya ke mana nak dihala kan gaji ni, kelakar ada, kesian ada. First thing yg dia tulis nak beli HANDSET. Hmmm..budak2 sekarang, itu je lah yg penting pada dia. Tapi tak pe lah, let her be lah, nak merasa titik peluh sendiri.

So..we are going to make a move now..DINNER.......... dah keroncong  stomach acik kau ni haaaa...........

 Glitter GraphicsTERIMA KASIH DAUN KELADI LONG, 




10 comments:

pak long said...

salam...
amboi best aaa..ada anak sapot makan...moga terus dimurahkan rezeki...

annie said...

salam utk pak long gak, AMIN, mudah2an murah rezeki kami, INSYAALLAH

Erna said...

alhamdulillah..rezeki ibu..anak nak belanja..tak yah bosilat kek dapor..macam akak gak minggu ni..lotih...tapi nak buek camanokan..solagi lom pencen..dayo an yo lah.

annie said...

kak erna, silat gayung, kuntau sumo siap yo kak, jgn sapo2 yg berani nak mengacah maso tu, memang kono !!!

kakcikseroja said...

Salam Annie..

wah.. dah besar anak dara Annie ya? Alhamdulillah, dah merasa duit hasil titik peluh anak. :)

annie said...

SALAM KAK CIK, Haah, besar dah, ALHAMDULILLAH. Ibunya pun tua dah.

norman said...

Salam Annie,
Wah dah sibuk yer, dah start sekolah balik...
Camna, dah bertugas yang baru ker?Boleh lah tulis sikit sikit tentang tugas yang baru tuh...

annie said...

Cikgu Norman, w/salam. Belum lagi cikgu sbb tak ramai pelajar yg istimewa kat kawasan sini lagipun ada sekolah yg berdekatan dah terlebih dahulu bukak pendidikan khas ni. Mengikut apa yg saya difahamkan, PPM hanya akan ada di kelas Pendidikan Khas sekiranya pelajarnya ada 11 orang dlm kelas tersebut, so..I have to wait lah, mintak2 ada rezeki..INSYAALLAH

mamawana said...

Anak dah kojo omak eh mudo laei...awet mudo. Den oghang perak

annie said...

Mamawana, tuo dah, dah 42 thn, mudah2an iyo lah awet mudo...org perak? Patutlah mcm susah yo nak cakap n9 tapi not bad lah, percubaan yg baik.