BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 29, 2009

JANG MANJO


Cikgu Norman, klu tgk renungan si Jang ni mau kalah si Tarzan cikgu... Boleh ngam ni, sama2 punya renungan makrifat... nama pun cantik klu digabungkan, KAMCING...Hahaha, nasib baik sama2 jantan, kalau sekor jantan sekor betina elok dipasangkan, dapat anak kacukkan....Bebesan kita cikgu>>>
Hehehe, BIULLL >>>>




Al-kisahnya, hahahaha.....
Kambing ni diberi nama JANG. Bapak jinak, tapi....air tenang jgn disangka tak de buaya. Ramai dah terkena termasuk lah saya. Berlari2 datang kat saya, ingat menyambut kepulangan saya ke kampung, iya2 lah awak ni menanti dgn penuh manja dan kasih sayang, sekali dia bagi cantikkkk punya tang tanduk dia tu, ambik kau, menggigil acik wok oiiiiii................

Masa balik kampung baru ni dia tunjuk lagak, habis anak2 ngan anak2 sedara termasuk yg dah besar gajah masing2 tu lari lintang pukang sbb kena kejar dek JANG. Gelihati pun ada, sampai anak saudara saya bawak dia lari keliling kereta....kahkahkah


Siap kau Jang, dah cukup masa esok alamat jadi korban lah kau...

**** Lin, akak den pun jadi penternak kambing*** kihkihkih

9 comments:

Jijahh @ f.k said...

hehehe ingat lembu je kejar orang ...

al-lavendari said...

sampainya hati awak nak mengorbankan dia ... apa salah dan apa dosa dia sehingga tergamak awak nak buat dia macam tu. tapi kalau betul2 di korbankan nanti, jangan lupa kek esey pulak yo !

annie said...

Jijah, tu yg musykil, ingatkan tak pandai nak menakutkan orang, tapi bukan main handal.

Sdr al-lavendari..Insyaallah, klu jadi sok sey jomput lah yo.

norman said...

Nak berbisan sesama manusio lahhh...he he...mana tau kut anak anak kita boleh jumpa dan bertemu jodoh in the future;Wallahhuallam..
Camna ekh kambing tuh dah manja manja kemudian kena sembelih....kalau buat korban atau kekah suko dio tuh..

annie said...

Ishh !!! masin mulut cikgu, betul2 lak kita bebesan kan. Ok gak.
Manja2 garang mcm cikgu dulu, masa mengajar - baik tapi garang. Hehehe

puteri said...

Nduk, JANG ko namo kambing tu nduk...hehe...selamo ni tak tau pun, takut kono kojar...rupo eyh dah ado surat beranak eyh...hihihi

annie said...

iyo, omak eh kak cik, dio yg bgtau namo eh Jang, hahahaha.....induk dah shake hand ngan dio ari tu (maso kono tanduk tu)

Lynn said...

hahaha..kambing oh kambing...lepas ni hang tak susah la nak cari kambing buat qiqah or korban...tapi fikirkan ler dah manja2 ngan hang nak pulak disembelih...uwaaaa

annie said...

manjo apo, garang!!!! Manjo nak mongono. Tapi dah plan baik punya ngan tokeh kambing lagi sorang kan, proceed je lah ngan dia, lagipun Jang tu lambat lagi cukup umur, hehe