BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 10, 2009

MERDEKA !!!!!!!!!!!!

Hari ini, si kak long dah habis peperiksaan SPM nya, hari terakhir dia bergelar pelajar sekolah menengah....makkk aiii....suko na ati dio. Konon dah bosa na lah tu....MERDEKA kata dia ngan kawan2 dia. Merdeka? Tengoklah bulan Mac tahun depan macamana result kan..  Saya yakin dia dah cuba yg terbaik dan sebagai ibu saya pun dah buat apa yg patut. Hasilnya kami berserah sahaja. Mudah2an dia memperoleh keputusan yg baik, boleh sambung belajar ke peringkat yg lebih tinggi lagi. Insyaallah

 Dah excited cakap kat ayah dia nak cari kerja sementara tunggu result keluar, serba salah pulak. Patut ke bagi dia kerja kan, rasa mcm tak patut je sbb dia masih tanggungan kami, tapi bila pikir balik, ok lah kot utk dia cari duit poket, boleh gak bantu utk biaya study dia nanti....rasanya lepaskan dia kerja ngan ayah dia je, boleh pantau dia anytime...tak lah risau sgt. JUST WAIT AND SEE LAH...

TEKONANG-KONANG LAK TIME KITO ABIH SEKOLAH DULU KAN...Bukan main sukooo.........

8 comments:

Pn Kartini said...

salam sis..:)
Selamat Merdeka buat kakLong...
tulah kak..tinie pun walau hanya ank murid..tp bila dia org habis exam..dgn2 tini lega...:):)
Akak mesti legaaaaaaaaa sakannn...boleh cuti2 m'sia sis..!

Prasert E.C. said...

Memang seronok selepas periksa. Merdeka habis, dapat relaks, tak payah jadi ulat buku lagi. Saya dulu gumbira bukan main masa lepas periksa.

rusli_zairin said...

eloklah tu kak..biar dio tau camno nak berdikari.. tapi nak yo bekopit ngan ayah eh..
dulu sayo klu abis sekolah takyah nak pikir2 lopeh ni nak masuk u mano.. dah tau dah kek mano... u kek kilang yoo... yo lah.. blajar tak pandai nak masuk u apo bondo ehh..hehe.. best lak ai esok cuti.. nak jln mano la sok..

norman said...

Salam Annie;Tak kena PLKN ker dia...elok kalau dia pergi kerja untuk belajar berinteraksi dengan awam.best is kalau buat sales; jadi jurujual handphone ker,tv ...bisness bissness

annie said...

TINIE, Insyaallah, mmg tunggu dia merdeka sbb nak bwak g jalan2, dekat2 sini je, ayahnya keje, akak je yg bawak...tgk lah cmna kan.

SDR PRASERT: Yg kelakarnya malam tadi saya bising suruh dia baca buku sbb masih terbawak2, hari2 suruh dia buat ulangkaji..hahahaha

LIE : Kono bokopit, klu tak karang ntah apo lah jadi eh, anak dagho kan..risau. Aduhai, selagi bawah tanggungan mcm tulah ghupo eh..tapi terpulang kek dio lah, kopit bona karang ghimeh lak deh kan.

CIKGU, klu nak tau hari ni nak pegi survey keje lah tu, mmg ayah dia nak bawak keje ngan dia, tapi try gak cari tempat lain. Punya lah excited, gelihati pulak...PLKN dia tak dapat. Aduhai !!!
Besar dah anak saya cikgu, baru sgt rasanya melahirkan dia kat dunia ni..SUBHANALLAH

kak gie said...

Dah besar anak induk sekarang ni... tau-tau dah nak bermenantu lak nanti..... apa-apa pun biar dia keluar bekerja. Biar self-confident level dia tinggi boleh berhadapan dgn org ramai. Anak gie kecil lagi, the eldest pun baru nak masuk tingkatan 3. Hope bila sampai waktu dia nanti gie dah sedia untuk melepaskan dia bekerja pula. Berat juga perasaan nak melepaskan anak keluar rumah ni...

anita said...

salam..
tahniah semuga akan dapat keputusan dgn cemerlangnya...dan doreh nanti dapat menantu..he..he...jgn mare ye...DAN MERDEKA

annie said...

tokojut bab menantu tu, copek na, biar dio kojo dulu dan pupuk ibu eh ngan duit pueh2 dulu, baru pikir pasal kawin...hehehe