BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 17, 2011

Lawatan PPKI @ Muzium DiRaja Seri Menanti...

Acara seterusnya -  kami ke Muzium DiRaja Seri Menanti -  Istana Lama di mana difahamkan diperbuat tanpa menggunakan sebatang paku pun, hanya dipahat dan diteguhkan lagi dgn tiang seri yg berasal dr sebatang pokok yg dibelah 4. Unik sungguh ciptaannya... 


****Konon cerita nya..sesiapa anak dara yg dapat memeluk tiang seri bermakna jodohnya makin hampir, klu tak dapat itu tandanya masih jauh lagi lah jodoh dia 
( ontah lahhhh....)


  Berita gembira buat CIKGU YANA, tiang seri dapat didakap dgn kemas....ahakzzz, jodoh makin hampir..... ** tak lama lagi makan nasi minyak lah, ke Batu Pahat kita..



 Hahahahaha....tu budak pakai baju biru tu bukti bahawa si pemeluk tiang tu sudah berpunya, jgn nak berangan, hahaha, tu lah sebabnya tak sampai nak dipeluk 'tiang jodoh' tu...



Haaaa....yg ni musykil sungguh.....mcm sy gak status dia, tapi tiang berada kemas dlm pelukkannya.....means???, hahaha 

Fatin pun tak nak lepaskan peluang....nak try gak !!! Lambek lagi fatin oiiii....jauh lagi tu...




Best pg  sini, walaupun ada cerita agak kurang enak berlaku kpd salah seorang drpd kami....

Itu tak pe, yg penting kami dapat mengenal dgn lebih dalam psl sejarah kesultanan/diraja di n9....

Perjuangan masih belum selesai...kami akan terus menjelajah.....YES !!!


4 comments:

kak Erna said...

an..tak tau pulak akak cerito tu.
heran kan..ado yang sampai ado yang tidak tangan e..tiang tu tak lah bosa bona nampak e..

annie said...

iyo kak, tapi kwn sy si anak dara tu selambo yo buleh poluk, sy tak buleh pulak. Tak tau lah, mmg dah tak do jodoh ataupun jodoh ado lagi, hahahahhahaaha....tak do mano eh doh kak, gurau jo...

mamawana said...

Wah ada sesi polok memolok tiang seri... nak poei polok gakk..

annie said...

pegi mama,bawak anak dara, dah boleh start get ready apa yg patut ke tidak...hehe