BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 3, 2011

sunyi-sepi...tak de orang

hemmmm.....
sunyi nye, mana pegi lah kwn2...sume bercuti ke, balik kg ke????
saya masih di sini, di teratak nan usang di suatu sudut di pekan kecil di senawang ni.....tak ke mana2 sbb bonda ada di sini, bercuti......

Nak pegi buat 'ketupat' kat rmh KAK LONG SHA, dia tgh bersuka-ria kat Mersing bersama keluarga dia.
Sudahnya saya lepak sakan kat rumah je....menikmati keindahan bercuti sambil sesekali keluar ke pusat membeli-belah menghantar 'nafkah bulanan'.....

So, kpd masyarakat cina di negara kita nan permai ini, sy ucapkan GONG XI FA CHAI...
Jgn sakan na main mercun di tghmalam yea, tidur kami yg tak merayakan ni, sedikit terganggu lah.....

Yg tak de kena-mengena tu pun tak yah lah excited sgt, kdg2 mengundang bahaya...tau !!!!

 uiks !!! tak de lah sampai mcm ni, tak de hukuman apa2 yg akan dijatuhkan kpd mereka yg bermain dan join main mercun pun, ni saja je........PENAMBAH PERISA blog sy yg ntah apa2 ni...hehehehhe,,,

4 comments:

pak long said...

salam...
kita datang nak ang pau ma,,,

annie said...

paklong, kita tak sambut ma...kita raya pose je, raya cina kita tak join, mintak kat cina lah ma....

kak Erna said...

anie..sunyi??..elok lak tak dongar bunyi mercun yo..

annie said...

Haah lah kak erna, mlm sblum tu yo diorng main, agak eh dio dgr ckp sey tu, hahahaha...