BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, June 30, 2011

kami ke MELAKA pula....

PERIGI HANG TUAH

PERTUNJUKKAN HIDUPAN LIAR

28/6/11 kami - warga PPKI SKTSP, ke Melaka ~ program lawatan sambil belajar...


Dari sekolah kami bertolak lebih kurang pukul 10.30, tak sampai 1 jam kami dah sampai di Zoo Melaka...sempat tengok PERTUNJUKKAN HIDUPAN LIAR lagi...


Jalan...jalan....jalan, pkl 6 ptg kami bertolak balik ke sekolah. ALHAMDULILLAH, perjalanan kami selamat pergi dan kembali.....

BERGAMBAR NGAN ABANG BECA




~ DIDIE ~

TAK TAU LAH APA ISTIMEWANYA BUAYA SEKOR NI, TEMPAT DIA KAT PINTU MASUK KE KEDAI CENDERAHATI KAT DEPAN PINTU MASUK.... dia yg paling hensem kot... then terpilih menjadi penyambut tetamu.. (tapi mcm pemalu je..)

BERLATAR BELAKANGKAN REPLIKA KAPAL FLOR DE MAR...

RUMAH MELAKA

MENARA TAMINGSARI



DARI DALAM MENARA TAMINGSARI








Sunday, June 26, 2011

DIDIE nan GeDiKsss............

video

WEEKEND TAK DE AKTIVITI ~~~ DIDIE pun menggediks lah ngan sedara mara sedarah sedaging dia.... abang dan akak2nya.....

ini lah hasilnya.....

anak sey................togodik-godik !!!!!


opsss!!! ampun...terbalik, tak tau nak buek cmno..
SAYA BUDAK BARU BELAJAR... hihihihi....

Thursday, June 23, 2011

aPa MaU BiKiN???

Apa nak buat....mempraktikkan kemudahan internet ni...(sesuai ke guna perkataan 'kemudahan'? bil eh kito yg bayo.. 'kemudahan sendiri bikin' lah baru sesuai...).

mencari2 peluang menambahkan pendapatan sampingan online..
ada ke, nak buat apa ye? direct selling ? tak dapek doh...lotih dah..

jual tudung/kain ela? ramai dah yg buat..kocut poghut nak bersaing...


nak buat bisness apa yea....kwn2 ada idea ke nak kongsi ngan acik?

jual kuih raya? online? hemmm....


jual hartanah? wahhh !!!! impressive !!!...



tak yah lah kan, update blog ngan fb je lah kan...SAMPAI LEBAM !!!!

Monday, June 20, 2011

Assalamualaikum wbt....SaLaM mOnDaY BLues...


Monday Pictures, Graphics, Images, Comments

Saturday, June 18, 2011

SelamAt HaRi BapA...

25 tahun dahulu pada tanggal 6.6.1987 bersamaan Hari Sabtu lebih kurang pkl 11 lebih (pagi)....ayahanda sy yg tersayang - ISHAK BIN ISMAIL, kembali ke pangkuan Maha Pencipta....


**Darinya kita datang, kepadanya kita pulang...*****


Hari ini atau esok, yg pastinya minggu ketiga dlm bln Jun dipilih sbg hari memperingati bapa2 di seluruh dunia...

**Hakikatnya hari2 adalah HARI IBU BAPA,tiada hari yg khusus utk diraikan krn jasa dan pengorbanan mereka sepatutnya dihargai hari2....

Dulu masa kecik, zaman sekolah, waktu ayah masih ada, kita tidak didedahkan dgn hari2 tertentu begini krn itu sy tidak perasaan bila tarikh sebenar HARI IBU dan HARI BAPA ini disambut...namun bagi saya kasih sayang itu perlu dicurah hari2 tanpa ada hari2 tertentu.....

KEPADA AYAHANDA TERSAYANG...anakmu ini rindu sangat kat ayah. Seorang ayah yg penyabar, baik sangat, tenang, suka bergurau dgn anak2......rindu sangat2...tiada tepinya...selama2nya.

KEPADA SEMUA INSAN ISTIMEWA YG DIPANGGIL 'AYAH,ABAH,DADDY,PAPA,WALID dan sebagainya.....dengan seikhlas2nya dr sekeping hati milik ANI ISHAK...sy ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI BAPA...bapa cemerlang, anak gemilang....

Khas utk suami tersayang ---- SELAMAT HARI BAPA, terima kasih krn menjadi ayah yg baik kpd anak2....LOTS OF LOVE from me...







*****AL-FATIHAH utk ayah...AMIN...

Thursday, June 16, 2011

HoLidAY..

Cuti ber FB?


Boleh ke???? mau mati kutu. Rindu lak kt kwn2.... 
Rindu nak mengusik kwn2... rindu usikkan kwn2...


Boleh ke? try dulu seminggu, tengok kemaruk ke tak..
Klu ok boleh carry on, klu tak harus aktif balik..


so for now, just observe je lah.....tinjau2 then keluar..

Cuba..MALAYSIA BOLEH !!!!!

Wednesday, June 15, 2011

pERkOngsiAN dGn RakaN Senasib.....

Petua Rawatan Penyakit TIROID (Thyroid)

1. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan iodin seperti ikan air masin dan rumpai laut.
2. Mengurangkan kobis, turnip, kacang tanah dan mustard yang menghalang penggunaan iodin oleh badan.
3. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan vitamin B seperti ikan, bijirin dan benih untukmengatasi masalah kehilangan berat badan.





ALHAMDULILLAH....

Sy makan ubat sejak thn 2004 hingga skrang.....
khabar gembira dr doktor, penyakit sy ini sudah beransur pulih......

MUDAH2AN...

Monday, June 13, 2011

syyyhhhhh !!!!!!!!!!!!



ni bukan gambar ulser kat mulut sy lah...
 tapi lebih kurang cmni lah skrang keadaannya....


sakit, meleleh air liur.


so, utk hari ni sy menjadi sedikit pendiam lah, hanya senyuman penuh paksaan yg mampu diukirkan.....

Thursday, June 9, 2011

iNiLah AkiBatNya....

Dah lama tak update gadget2, accessories dan segala bagai yg ada dlm blog ni, haaa, ambik kau, nak edit gmbar kat header tu pun lupa dah. Ambik kau !!!! bapak besooorrrr.....



camano nak adjust tu??? Lupo lah, ado sapo2 tau cmno nak buek tak? Help acik haaaa..............

Monday, June 6, 2011

Tak KenaL mAka tAk CiNTA...




sejambak rose buat teman2 yg sudi menjadi followers pada blog DYJATT yg tak se gah mana ini..


Merangkak nak dapatkan angka 85, sayup na nak smpai ke angka 100 apatah lagi beratus2 malah beribu mcm blogger popular KOMENSEN, ACIK ERNA, TIJAH dan lain2 tu.....tapi apapun syukur, tandanya masih ada yg sudi menjadi pemerhati di sini....


Satu yg sy rasa tak puas sbb ada antara followers yg sy tak dpt nak bukak blognya sbb tak de link...yg ada hanya senarai blog yg mereka join shj. Jadi sy tak dpt nak berjalan2 kat situ...tapi walau apapun sy tetap berbesar hati utk menjadi pengikut mereka.. Insyaallah..


So kpd UJANG KUTIK (mcm familiar jooo..). LAILA ELLA, HAFIZ dan yg lain2 yg sy tak dpt nak kunjungi 'rumahnya', sy mohon maaf, namun sedaya mungkin sy akan menjadi pengikut anda juga.





Harap tak jemu utk terus menjadi tetamu di sini....

LOTS OF LOVE...

Saturday, June 4, 2011

maya menjadi nyata....

Bersahabat di maya dah hampir 2 thn....dr blog upgrade ke fb...ikatan persahabatan tu tetap berterusan wpun kdg2 lama tak bertegur sapa.


Tapi tadi - 4/06/2011 bersamaan Hari SABTU 2 Rejab 1432 H.. berlaku lah pertemuan 3 blogger di alam nyata..
di istana blogger famous - En Hamzah Al-Lavendari atau nama fbnya En. Hamzah Hamid..


ni je lah gmbar yg sempat dirakam, menyampah  hset tu dah uzur...gmbar pun kelabu asap...

Saya dan KAK ERNA @ Kak Sapina Hamid (fb), pergi ke majlis abg Hamzah bersama2...


Amboiii pak ngah...mak ngahnya cun sungguh...(cubo bisik2 tnyo dio apo rahsio cun tu bang...jeles lah)..


Sedap jamuan yg disediakan terutamanya gulai cendawan tu..mmg favourite tu....tapi segan nak tambah sbb sy memang pemalu....hehehe...

Moga ada pertemuan lagi lepas ni bang Hamzah ngan Kak Erna ya....

Wednesday, June 1, 2011

SePi....Layannn......D'Masiv-Rindu Setengah Mati With Lyric



Bersendirian di sini mengundang rindu menjadi tetamu...
Tak tau pada siapa harus dituju...


****Hanya sekadar lagu....indah bait2 liriknya.......