BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, March 31, 2010

KU PERGI JUA.

Akhirnya sampai jua masanya, tanggal 1 April 2010 saya tidak lagi berkhidmat di Prasekolah, sebaliknya saya berpindah tempat iaitu di Kelas Pendidikan Khas. Meninggalkan anak2 yg makin rapat dan mesra dgn saya ini adalah satu keberatan kepada saya, tapi tuntutan ekonomi dan ingin beralih angin membuatkan saya mengambil keputusan drastik ini. Ramai yg mengatakan mendidik anak2 di Pendidikan Khas hebat dugaannya, namun saya ambil semua kata2 itu sbgai satu suntikan semangat utk saya terus cekal mencurahkan bakti saya bersama mereka yg memerlukan.

Waktu ni, airmata dah tak terbendung, puas menahan, akhirnya gugur jua.

Rakan seperjuangan yg bakal keseorangan selepas ini sehingga datang pengganti PPM yg baru.



Cikgu Saaudah ( tengah), saya telah menjadi pembantunya selama hampir 7 tahun, kami sudah saling mengenali hati budi masing2.

Hanya cenderahati kecil yg mampu saya titipkan sebagai kenangan utk anak2 ini. Mudah2an mereka tak lupa dgn 'ibu' mereka. 

**hajat hati nak belikan basikal sebiji seorang, tapi permohonan pinjaman kewangan kat ABG HAMZAH AL-LAVENDARI tak lulus, so, ini je lah yg mampu menjadi galang gantinya, hahahahah****

Dari kiri, Cikgu Raihana (guru Praktikam), Siti Salha (PPM), Cikgu Saaudah dan myself.

Monday, March 29, 2010

SEHARI SAHAJA LAGI

Tinggal 1 hari je lagi saya dgn anak2 saya di Prasekolah ni, sebelum saya berpindah ke Kelas Pendidikan Khas pada hari Khamis nanti. Esok cuti, Rabu je sama ngan diorang.

Sebaknya saya dah mula dapat rasa, sejak minggu lepas lagi, sayang nak tinggalkan diorang.. Bila mata terasa panas je, saya lari masuk toilet, tak nak budak2 ni perasan sbb ada yg keletah akan bertanya, "kenapa ibu menangis?"...silap2 karang langsung meraung pulak kan.

Esok nak pegi survey gift, nak bagi diorang, sebagai kenangan. Apa yea patut saya bagi??? Yg boleh kekal lama lah...FRIENDS, share idea ngan saya bolehhh????

Sunday, March 28, 2010

AKU LEMAH

MAMPUKAH AKU MENJUNJUNG AMANAH ALLAH MENDIDIK ANAK2 KU DGN PENUH KESEMPURNAAN??? AKU KAH YG BERSALAH ANDAI SESEKALI MEREKA TEMUI KEGAGALAN???

SALAH AKU JUGA KAH ANDAI DI SUATU MASA MEREKA BUNTU DALAM TINDAKAN???

WAHAI ALLAH, BEKALKAN AKU DGN KEKUATAN DALAM NIAT UTK MENGINDAHKAN KEPERIBADIAN
ANAK2KU...SESUNGGUHNYA AKU INSAN YG LEMAH..

Saturday, March 27, 2010

KESIAN BLOG ACIKKK...



Sejak dah pandai berface book ni, terabai blog acik..kesian. Ni lah masalah eh klu hobi menanam bungo dah betukar ko menulis ni.....



Tak po, blog ni akan diupdate gak dari maso ko semaso...don't worry, be happy !!.

Friday, March 26, 2010

WEEKEND'S ACTIVITIES..



Rasa2nya from now on, every weekend nak buat macam ni lah....khihihihi..BOLEH CAYO KO???

^
^

MONEY BACK GUARANTEE !!!!!!!!


Wednesday, March 24, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU - PART FOUR - KENDURI DI SEBELAH KELUARGA LELAKI (14.March 2010)

Sekarang saya siarkan foto2 majlis persandingan anak saudara saya di sebelah keluarga kami pulak. Pasangan mempelai sepakat memilih warna biru ( I love blue very much), dari singgahsana sampai ke kami kaum keluarga.

Pengantin dgn bakal pengantin, bulan 6 ni giliran dia lak, aduhaiiii...budak2 ni sumo nak kawin dah haaaa...
Banyak persamaan saudara sepupu berdua ni, umur sebaya, masuk U sama2, mengajar sama2 dan kawin pun di tahun yg sama, ntah2 timang anak pun di tahun yg sama.....ACIK KAYOOOO....

Satu2nya kakak seibu sebapa yg saya ada dalam dunia ni, dia lah intan dialah permata. Dialah tempat saya mengadu dan mencurah kasih. Juga tempat bermanja.

Sepupu2 pengantin yg masih 'kosong'.

Ehemmmmm...ehemmmmm

Macam konal yo yg belakang tu kan, sapo tuuu..?????

Merpati sejoli duduk bersanding di pelamin nan indah...

Berakhir sudah kisah pernikahan dan persandingan pembuka tirai family saya, lagi 2 orang akan menyusul tak lama lagi. Tahun depan majlis berindoi lak... tu yo lah kojo ehhhh...

Monday, March 22, 2010

BILA AKU BOSAN....



Guitar Cat

Menyanyi tak kena, pitching lari....





OMG WTF
Main benda alah ni pun tak settle2.............





Boom!
Adap pc pun pc yg bersalah..... (den kunyah lak pc ni karang)


Bila bertukarnya background DYJATT, membawa maksud tauke blog ni dilanda kebosanan tahap maksimum. Buat apapun serba tak kena...........



Buat ulangkaji baca buku PERINTAH AM pun tak masukkkk..........



May be buat ni lagi ngam kot............ISHHH !!!!!!  MALAM MASIH MUDA.....  

HHHMMMMM..............sabar je lah labuuuu..............

Sunday, March 21, 2010

I MISS THIS MOMENT

 SALAMMM......Sahabat2 di hati ku, segar lagi ingatan ini pada tarikh keramat 16hb November 2008 bertempat di ALLSON KLANA NILAI, utk pertama kalinya selepas 25 tahun kita bertemu di sini. 

Yang berubah mungkin hanya fizikal kita namun sikap dan semangat setiakawan kita tetap seperti dulu. Kita masih mesra dan saling menyayangi sesama kita. Dan paling indah kawan yg tak pernah bertegur sapa di zaman persekolahan dulu dah saling bertanya khabar.

Berita gembira (harapnyalah) yg pasti kita akan bertemu lagi. Insyaallah, mudah2an niat murni sahabat kita Puan Faiz utk menemukan kita kembali akan berjaya dgn sokongan dan kerjasama dari kita semua. 

SO, BERPISAH TIDAK SEMESTINYA TIDAK AKAN ADA PERTEMUAN LAGI DAN PERTEMUAN TIDAK SEMESTINYA AKAN DINOKTAHKAN KEMBALI DENGAN PERPISAHAN. MUDAH2AN SEJARAH PERPISAHAN ANTARA KITA TIDAK AKAN BERULANG KEMBALI..........AMIN.

MY DARLING AQIL.....

MUHAMMAD AQIL




 Inilah ibu Aqil, Kak Ngah Natrah. Muka anak ngan mak bak photostat, sebijik!!!!!



Variasi wajah cucu ku, AQIL selepas berusia 50 hari. Alalalalala...tomey ehhhh....rasa nak picit2 je pipi dia sampai leper !!!!!

Saturday, March 20, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU - PART THREE - KENDURI DI SEBELAH KELUARGA PEREMPUAN (6.March 2010)

Land Lady dgn pasangan mempelai....cantik menantu den.....


Pengantin dgn adik (baju merah) dan adik2 sepupu yg berhajat nak 'ambik berkat' pengantin, maklumlah dah bosa2. mulolah tuuu...berangan
Anak saudara - BONGSU AMIN @ ITA

Abang dan kakak ipar pengantin - HAFIZ DAN HAMIZA.

Sume gambar2 kat atas, dirakamkan di majlis nikah dan bersanding di rumah keluarga pengantin perempuan di KUALA KURAU, PERAK, warna tema - kuning tapi auntienya tak ikut tema - ikut suka hati dia jeeee...
pengantin tak marah sbb dia tak perasan tu sume, dia perasan pasangan diorang je, hehehehe..........




Thursday, March 18, 2010

JALAN-JALAN PI PENANG

Sajalah, tempelan, sebelum ke klimax kita santai2 dulu. Kisahnya lepas berlangsungnya majlis perkahwinan my beloved nephew kat Kuala Kurau, Perak, kami decided nak gi jalan2 makan angin kat Penang, Terlanjur dah dekat kan, hayun je lah.

Lucunya, saya ngan si kak long Nana memang tak de persiapan apa2, baju yg kami bawak ngam2 je, utk kenduri dan bermalam di homestay setakat 2-3 pasang. Berjalan pun suddenly je, aduhai...acik yang parah !!!!! no stock at all...GILO AMEK !!!!! Ikut hati nak balik Seremban naik bas je..

 Inilah buktinya !!! Dengan sopan dan santunnya saya meredah bandar Pulau Pinang dgn berbaju kurung yg sama yg dipakai pada majlis kenduri kahwin semalamnya. Paling tragis, tidur malam pun sopan gak, inilah baju tidur, inilah baju basahan dan ini jugalah baju jalan2 (nasib baik badan acik tak berbau, kehkehkeh). Akan ku kenang jasamu wahai  baju - selamanya, AHAKZZZ......
Apapun lepas gak lah ke tempat makan paling top kat Penang tu !!! LINE CLEAR....

Sampai clear poket kekanda ku si ayah pengantin...kehkehkeh (lain kali buek lai, bejalan tak merancang !!!)

Sempat beli jeruk barang sebungkus dua utk dibawa balik....
Tapi kan, hahaha...JENG! JENG! JENG!   Dah salin kulit dalam sekelip mata, banyak baju/seluar jual kat tepi2 jalan tu kan, beli je sepasang, masuk tandas tukar, tapi kelakar yg teramat!!! Baju ngan seluar warna biru, tudung warna merah !!! Contrast habis...ok gak kan..


Bergambar di dalam feri sewaktu nak balik. 
^
^
^


Walau apapun memang best sangat, sambil menyelam minum air, lastly - LAND LADY DOMAM!!!!!!!
Keesokkan harinya MC, tak kojo!!! makan ubat - zzzzzzzzzzzzzzz -kuak lentang !!!!!!!!!!!





zwani.com myspace graphic comments