BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, January 31, 2010

AQIL - SEMINGGU

MUHAMMAD AQIL IMAN masa gambar ni diambil umurnya baru 4 jam.


 
MUHAMMAD AQIL IMAN - baru berusia seminggu 



Dari mula sampai ke kampung sampailah nak balik...tido yo kojo eh !!!! 



Aqil bersama Wan Cu nya yg sama2 cun ngan dia (hehehe). Yg hensem sebelah tu, Pak Su Didie.

Saturday, January 30, 2010

DEDIKASI ISTIMEWA UTK MR HAMZAH@AL-LAVENDARI

 
 WALI BAND

N3 yg ni khas saya dedikasi kan utk Mr Hamzah@AL-Lavendari (abang Hamzah@AL).

Memandangkan abang suka lagu ni, saya paparkan kat sini lagu ni punya full lyrics utk abg nyanyi dgn lancarnya bersama ngan mixpod saya. 

Baik2 bang, biar picing lari jangan akak yg lari, susah nak koja..hehehehe. 


***Bang AL,   NYANYI   JO   YO,   JANGAN   CARI   BTUL2   LAK!!!!!!!!!!!!!


  
VOKALIS WALI BAND

 CARI JODOH - WALI BAND
 
Apa salah ku apa salah ibu ku
hidupku dirundung pilu
tak ada yg mau yg mengiginkan aku
ku cari pengobat pilu
ku cari penawar rindu
ku cari kekasih hatiku...

Timur ke barat selatan ke utara
tak juga aku berjumpa
dari musim durian hingga musim rambutan
tak kunjung aku dapatkan
tak jua aku temukan
Oh Tuhan inikah cobaan.

c/o:
Ibu2 bapak2 siapa yg punya anak bilang aku
aku yg tengah malu sama teman2ku
kerna cuma diri ku
yg tak laku-laku

PENGUMUMAN-pengumunan
siapa yg mahu bantu tolong aku
kasihani aku
tolong carikan diriku kekasih hatiku
siapa yg mahu


Timur ke barat selatan ke utara
tak juga aku berjumpa
dari musim durian hingga musim rambutan
tak kunjung aku dapatkan
tak juga aku temukan
oh Tuhan inikah cobaan........
  
**ulang c/o


Selamat menyanyi bang yo, sajo jo lah,sebagai menghargai kunjungan abang ke blog saya ni yg mano bak kato abang lagu WALI BAND ni adalah penyumbang kepada kesudian abang berkunjung...

TERIMA KASIH UTK WALI BAND

Friday, January 29, 2010

THANK YOU VERY-VERY MUCH

Kepada teman2 yg  mendoakan kebahagian buat saya dengan penuh ketulusan, saya sambut ketulusan anda itu dengan ucapan ribuan terima kasih yg tidak  terhingga. Moga anda jua dianugerahi dengan limpahan rahmat dan kurnia NYA.

zwani.com myspace graphic comments


Sesungguhnya anda semua lah pemangkin kepada kekuatan dan semangat saya. Walaupun sebahagian besar dari anda tidak saya kenali, tetapi saya yakin, walau jauh di mata namun kita tetap dekat di hati.





zwani.com myspace graphic comments
 
 
Kepada kawan2 yg dah lama melekat di hati ini, saya bingkiskan jua ucapan ribuan terima kasih di atas kesudian anda semua untuk terus menerima saya seadanya sebagai sahabat anda. Mudah2an persahabatan kita kekal selamanya dan kita tak kan terpisah lagi.....

Love Letter Generator

Wednesday, January 27, 2010

HADIAH HARI JADI - SURPRISE CELEBRATION

Tadi (27.01.2010) saya ke Kuala Lumpur atas urusan peribadi - berseorangan.  Memandangkan saya tak expert dgn Bandaraya Kuala Lumpur saya mengambil keputusan utk meminta bantuan dari kawan yg memang kampung laman dia di Kuala Lumpur tu iaitu LIN.
Nak ajak Sha, sah2 dia tak dapat sbb ada tugasan yg lebih penting menanti.


Naik komuter dari Seremban ke Seputeh, tunggu Lin kat situ. Dengan satu harapan utk settlekan urusan yg perlu diuruskan. Tapi apa yg terjadi adalah di sebaliknya. Tanpa diduga (nasib baik tak pengsan !!), kawan2 yg sekampung dgn Lin (warga KL) gak rupanya dah pakat nak buat surprise kat saya bersempena ulangtahun saya yg ke '24' (?) baru2 ni...Belated Birthday lah kannn..adusss!!!!


Belated Birthday Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook


Diorang bawak saya jalan2 kat KLCC, makan2, bagi present, aduhaiiii......tapi tak dapat nak ambik gambar banyak2, tak bagitau, tak de lah bawak kamera. Mujur ada talipon murah saya tu, dapatlah snap 4-5 keping gambar...

Noai dapat berita mengatakan yg kawan kita ITUT baru shj menjalani pembedahan kecil membuang kelenjar yg membengkak di badannya. So kami mengambil keputusan, pegi lawat dia di ofisnya kat AMPANG.




Satu lagi kejutan yg saya consider itu adalah antara HADIAH HARI JADI yg paling best utk tahun ni. Haaa!!!! guest who I met? Tu dia, penyanyi tersohor yg bersuara emas - ADIBAH NOOR. Itut dgn Adibah Noor ibarat saudara, mereka dah kenal lama sebelum Adibah aktif menyanyi lagi. Sakan kami sembang dgn dia. Yang harus diberikan pujian adalah sikap Adibah Noor yg TAK SOMBONG langsung. Boleh terbahak2 gelak ngan kami, bercerita, belanja kami minum. Kami pun bagaikan dah kenal lama dgn dia. Nasib baik sekali lagi, saya tak PENGSAN!!!



Adibah Noor bersama BIRTHDAY GIRL(girl?, hehehe)


 
Dari kiri di belakang : Noai, Zie Duamin, sayalah tu, Lin dan Itut.




So, sebagai menebus kegagalan saya utk melunaskan hajat (sapo suruh buek surprise?), Lin mengambil tanggungjawab utk mensettlekan  urusan saya yg tak kesampaian. Dia janji akan uruskan semuanya bagi pihak saya - tau takuttt ....


TO ALL MY LOVELY FRIENDS....Terima kasih banyak2, klu boleh hati ini ingin diberikan sebagai galang gantinya di atas kesudian kalian meraikan saya. I LOVE U ALL VERY MUCH. Hanya ALLAH yg akan membalas.

Tuesday, January 26, 2010

KEMAAFAN DENDAM YANG TERINDAH


Quotes and Sayings Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

Sunday, January 24, 2010

LANTAK PI LAHHH...........


Life's Too Short



Hmmm........ malas nak fikir kisah silam yg sedih2 ni... Lantak lah, persetan lah.... Buang dalam gaung kat Bukit Putus tu, biar lebur dimamah bumi...Hidup ini makin singkat, usia makin menginjak, dah kurang setahun, tak yah kusut2, kan..Just tumpukan apa yg dah sedia ada sekarang, perbaiki lagi mejadi lebih baik dan TERBAIK...


FROM NOW ON, TEMA KEHIDUPAN ADALAH -HAPPY-




zwani.com myspace graphic comments



Saturday, January 23, 2010

MUHAMMAD AKHIL IMAN BIN MUHAMMAD ARMAN SHAH

ALHAMDULILLAH..SYUKUR KE HADRAT ILAHI, ALLAH YG MAHA PENGASIH DAN MAHA PENYAYANG.

Di permulaan tahun 2010 ini saya dikhabarkan dgn satu perkhabaran gembira lagi. Tepat jam 9.30 pagi tadi, keluarga kami menyambut kehadiran seorang ahli baru menjadikan bilangan keluarga kami bertambah lagi seorang..Anak saudara saya Kak Ngah NATRAH telah selamat melahirkan MUHAMMAD AKHIL IMAN (btul ko ngah namo eh tu?) dgn selamat dan sempurna. AKHIL comel secomel ibu dan ayahnya....SUBHANALLAH...(boleh tak sebut secomel nenda mudanya...ahakzzzz). Secomel uwan kandungnya gak, dah semestinya (tak karang marah lak uwan eh tu, hehehe) dan sehensem atuknya...(alang2 bodek biar sungguh2).



 MUHAMMAD AKHIL IMAN (sebijik ghupo ibu eh - ndak2 tang muncung tuuu...)

 
ibu dan ayah Akhil 


Nampak gayanya tahun depan boleh sambut birthday sekali 3 tingkat kek sbb ada 3 orang yg akan meraikan sambutan hari lahir serentak - saya, HAFIZUL (anak saudara) dan the handsome boy - AKHIL.

ALHAMDULILLAH, permulaan yg baik (mudah2an), setelah diberikan kesempatan lagi menghirup udaraNYA utk yg ke 42 tahun dan disusuli dgn kehadiran insan baru, Insyaallah, tahun ni bakal naik pelamin 3 orang lagi anak saudara sekaligus hadir lagi 3 orang baru dalam keluarga kami. Doa saya mudah2an kebahagiaan ini akan terus melingkari kehidupan kami selama2nya. INSYAALLAH


Indah  sungguh susunan yg ALLAH kurniakan kepada hambaNYA yg hina ini.. Saya ingat kata seorang ustazah yg pernah saya ikuti kelas FARDHU AIN nya, "ujian yg diturunkan adalah utk meningkatkan tahap keimanan seseorang". Saya mungkin bertuah kerana dipilih berdepan dgn ujianNYA, ini mungkin jua teguranNYA, supaya saya menginsafi diri......  

ALLAHUAKHBAR


Friday, January 22, 2010

GILO BACKGROUND....

Kahkahkahkah...weekend ialah hari menukar background blog... Hati sudah geram tengok background yg diofferkan comey2 belaka, maka inilah akibatnya klu dah tak do kojo. Belek layout/grafik dsbnya...
 (Rasa2nya macam dah expert sangat)









zwani.com myspace graphic comments



ALHAMDULILLAH...dari semalam rasa happy je.... Ni yg saya nak, menjelang ke usia emas ni tak nak sempitkan minda lagi dah, tak nak emosi lagi, tak nak berduka lara lagi...nak HAPPY SOKMO...
  

AND - I JUST WANNA BE MYSELF......










Thursday, January 21, 2010

SELAMAT ULANG TAHUN

zwani.com myspace graphic comments




Happy Birthday To EHEM...
Happy Birthday To EHEM...
Happy Birthday To EHEM...
Happy Birthday To...............EHEM










zwani.com myspace graphic comments

 
Buat EHEM, Selamat Menyambut Ulangtahun Yg ke "24" (ahakzzz.. 24?) pada hari ini bersamaan 21hb Januari 2010....
 
Moga kekal jelita, kekal cun, kekal awet muda dan bertambah2 riang gembira....ketawa sokmo.
 



MOGA CIK ABANG BERTAMBAH SAYANG ...





And moga dapat banyak PRESENTS........


(nak jugakkk..hehehe)

MOGA SEGALA URUSAN DIPERMUDAHKAN.




** TUO DAH ACIK KAU NI **



Happy Birthday



AMIN

Wednesday, January 20, 2010

BARANGAN PENINGGALAN BAGINDA RASULULLAH SAW - BAHAGIAN PERTAMA.

Alhamdulillah, kita diberikan kesempatan utk menatap sebahagian drpd barangan peninggalan Junjungan Besar kita NABI MUHAMMAD SAW. Ini adalah bingkisan email yg saya terima dari seorang sahabat baik (THANK YOU AND I LOVE U VERY MUCH) dan saya mengambil inisiatif utk memanjangkan perkongsian ini bersama anda yg bertandang ke teratak saya yg serba usang ini.

Tatapi dan hayatilah...Kebanyakkan koleksi2 ini tersimpan di Muzium2 di negara2 Timur Tengah dan sebagainya.

Peninggalan gigi dan beberapa helaian rambut Baginda SAW.

 
         Baju gamis Rasulullah SAW

  

  
Bekas tapak kaki Baginda saw

  
Kotak milik Puteri Tercinta - FATIMAH Az-ZAHRA RA

  
Pedang2 yg pernah digunakan oleh baginda SAW


                                     


Keranda dan Makam Nabi Agung, Nabi Muhammad SAW.

SEMOGA KASIH KITA TERHADAP KEKASIH ALLAH MAKIN MENEBAL DAN KERINDUAN KEPADA BAGINDA MAKIN MENDALAM.

***ada sebahagian lagi foto2 koleksi barangan peninggalan RASULULLAH SAW yg bakal saya kongsikan lagi bersama anda selepas ini, Insyaallah...


Tuesday, January 19, 2010

SLEEPY YANG TERAMAT..








zwani.com myspace graphic comments





  Haiiii kawan2... 

2 hari tak de n3 baru, kenapa ntah lately ni mengantuk semacam je mata ni. Baru pukul 9 mlm dah tekuap-kuap...tak mampu nak bukak mata. Hatta nak bertandang ke blog kwn2 pun tak larat. Badan penat kot...awal tahun ni keje banyak. Nak siapkan macam2, nasib baik tahun ni anak2 kat Pra ni ok je, tak de yg menangis sakan mcm tahun sudah2. Tang tu rilek sikitlah kepala ni...

La ni pun mata dah berbuai ni...hmmmm. Kuak lentang awal gak gamaknya malam ni.

GOOD NITE LAH...Nice Dreammmmmm






zwani.com myspace graphic comments