Selamat bertunang buat kak lang Ain (cikgu Ain). Moga kekal abadi hingga hujung nyawa.
Bersama bakal suami, Ilyas
Haa, nilah yg org cakap, org dapek tunang, acik dapek lotih. Baru menantu akak, blum menantu sendiri, klu menantu sendiri tak tau lah, pengsan kot Tapi tak po, kepenatan berbaloi2, kenduri berjalan dgn lancar, lauk perhhh!!!!!!!! menjilat jari (tukang masak didatangkan khas dari Temerloh) ikan patin masak tempoyak, bakal menantu pun buleh tahan hensem. Tak po lah lotih sikit...
Berdiri no 2 dari kanan tu kakak saya yg tersayang, the one and only...Puan Fauziah bersama bakal besan - baju biru
Kakak saya utk kali ni dgn brutalnya mengubah tradisi, lari dari kebiasaan yg org2 kampung saya buat. Kali ni tak de langsung buat masak lomak cili api, kami dera menantu dah sedia ada dia masak ikan patin tempoyak, lauk tradisi Pahang (memang favourite I). Dah tu bila nak tunjuk bakat, maknya pulak ada kedai makan kat Temerloh tu, mmg tip top, kebetulan mlm minggu tu kat Majalah 3 (TV3) pun cerita pasal ikan patin, apa lagi, MASAK kawan kena usik (nasib baik dah jadi menantu lama).
Ni dia, chef yg incharge lauk ikan patin tempoyak, Encik Arman Shah, memang superb lauk dia, Licin.....
Saya tolong kacau ngan rasa garam je, ntah2 berkat air tangan saya tu yg buatkan lauk tu menjilat jari..hehehe
Alhamdulillah, semua selesai dgn kesudahan yg melegakan, semua cukup, tak de yg kurang.
For information, sambal ayam tu I masak, dibantu oleh anak saudara tercinta, Hafiz
Si suami menggoreng, si isteri dok makan, bertuahhhh...
Bakal menantu (kiri) dgn menantu dah jadi (kanan) - sesi suai kenal, maklumlah kan, tak lama lagi nak jadi biras